Лъвовете лъжат "царствено". За тях е изключително важно да запазят репутацията си и да изпъкнат, ето защо паяжината от лъжи често пъти се превръща в неотменна част от живота им.


Да разобличите Лъва не е лесно - той помни всяка малка подробност от това, което казал и успешно кара хората да му вярват.

За Лъвовете лъжата е като костюм, който те обличат, за да скрият от някого истината или за да впечатлят и развеселят околните. Притежавайки изключителен талант на опитни разказвачи, представителите на тази зодия превръщат лъжата си в прелестна история, а за да не дадат възможност на реалността да помрачи красотата на повествованието им. Те си измислят всякакви подробности, с които да подкрепят думите си. Всичко това те правят не с ясната цел да Ви преметнат, ами за да Ви убедят, че техният живот е цветен, прекрасен и пъстър, безспорно завладяващ...

Да се стараят да извлекат материални облаги от лъжите си не е цел за Лъвовете - те са прекалено горди и съвестни и предпочитат да се трудят с всички сили и умения, които имат, за да могат да забогатеят.