Съставки:

2 чаши брашно
2 чаши грис
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаша захар
1 пакетче масло
6 бр. ябълки
1 чаена лъжичка канела

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното, гриса, захарта и бакпулвера в една купа.

2. В друга купа настържете вече обелените ябълки. Разделете ябълките и сухата смес на четири равни части.

3. Намажете подходяща тава или сложете в нея хартия за печене.

4. Сложете част от сухите съставки в тавата, след това сложете част от ябълките, поръсете с канела и сложете част от маслото. Това упражнение се повтаря четири пъти, не забравяйте да сложите масло и най-отгоре.

5. Печете на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 50-55 минути.

6. Можете да сервирате с бита сметана или сладолед.