Понякога най-простите ястия са едни от най-вкусните. А макароните, които ти предлагаме днес, напълно отговарят на това условие. Няма как да не се влюбиш в тях – кремообразното сирене, свежия спанак и пресните домати си подхождат съвършено с макароните, за да създадат ястие, от което ни е трудно да се откъснем (дано не сте на диета). А най-хубавото е, че рецептата е съвсем проста, изисква по-малко от 30 минути и се приготвя само в един тиган.

Макарони със сирене, спанак и домати

Време за приготвяне: 25 минути

Необходими продукти:
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 жълт лук, нарязан на кубчета
  • 2 скилидки чесън, нарязани или пресовани
  • 2 пресни домата, нарязани на кубчета
  • 250 г пресен бейби спанак
  • ½ ч. натрошено бяло сирене
  • ½ ч. чедър, нарязан на кубчета
  • ¼ ч. моцарела, настъргана или нарязана на ситно
  • 2 ч. къси завити макарони
  • 1 ч. зеленчуков бульон
  • 1 ч. мляко (може да се използва и бадемово)
  • по щипка босилек, риган, розмарин и мащерка
  • сол и черен пипер на вкус
  • магданоз за декорация

Начин на приготвяне:

  1. Затопли зехтина в дълбок и голям тиган, на средна температура. Тиганът трябва да има капак.
  2. Сложи лука с щипка сол. Остави го на котлона за 2-3 минути, докато омекне.
  3. Добави чесъна и изчакай още 30 секунди, докато пусне своя аромат.
  4. Сега прибави доматите, спанака, сиренето, макароните, зеленчуковия бульон, млякото и подправките.
  5. Разбъркай всичко добре. Изчакай да заври, докато бъркаш периодично.
  6. Намали температурата до средно ниска, захлупи тигана, остави го за 12-15 минути на котлона или докато пастата се сготви. Бъркай от време на време, поне на всеки 3 минути, за да не залепне.
  7. Ако си избрала макарони, които се приготвят по-бързо, проверявай ги по-често. Ако са готови преди да са попили всичката течност, отхлупи капака и увеличи температурата, за да се изпари по-голямата част от водата. Ако течността е много, добави малко галета и разбърквай, докато сосът се сгъсти.
  8. След като течността е намаляла, махни ястието от котлона.
  9. Добави свежия магданоз за цвят и сервирай веднага.

Да ти е вкусно!