Dama.bg ви представя тест, базиран на резултати от изследвания в съвременната психология и новите научни разработки. Разработен от психолози и специалисти по междуличностни отношения, с него лесно може да определите силните страни на характера си.

Изберете само една картинка от посочените 9. Всяка една от тях е ключ към основни черти на личността ви. Сега вижте какво разкрива вашият избор:

1. Динамични, активни и екстраверти. Без да се двоумите, поемате рискове и се обвързвате със задължения в името на интересна и разнообразна работа. Парализирате се от рутината.

2. Прагматични професионалисти, уверени в силите си. Животът ви е изцяло под ваш контрол. Вярвате единствено в силата на собствените си действия, случайността или късмета изобщо не съществуват за вас. Решавате проблемите с прости способи, без излишни усложнения. Изключително надеждни, вие се ползвате с огромно доверие на работното място, поради което ви възлагат и важни отговорности. Околните усещат силата на духа ви. Удовлетворението идва при вас, когато приключите започнатото.

3. Миролюбиви, разумни, добронамерени. Вие общувате с лекота, но едновременно сте много предпазливи. Лесно създавате приятелства, но обичате независимостта и уединението. От време навреме изпитвате нужда да си вземете почивка от света и да останете насаме със себе си, за да размишлявате над смисъла на живота и да се наслаждавате на уединение. Но това не ви кара да изпитвате самота. В хармония сте както със себе си, така и с околния свят и цените това, което ви предлага животът.

4. Независими, чужди на условностите, прями. Следвайки единствено своя път, пречките за вас не съществуват. Надарени с артистични способности, вие ги проявявате постоянно. Приоритет за вас е свободата, поради тази причина често постъпвате съвсем различно от очакванията на другите към вас. Осъзнали сте, че животът си е ваш и го живеете според собствените си представи и убеждения, дори и това да означава да „плувате срещу течението.”

5. Уверени в способностите си, анализатори, на които може да се разчита. Надарени с изключителна свръхчувствителност, вие безпогрешно и преди всички разпознавате това, което наистина е ценно. Културата е вашият приоритет. Ексклузивни и елегантни, независими от масовата мода, вие притежавате собствен стил. Градите живота си до голяма степен от удоволствията, които той носи.

6. Романтични, мечтатели, емоционални. Свръхчувствителни натури. Никога не гледате на нещата от рационална гледна точка. За вас е по-важно какво казват собствените ви чувства, в какви мечти вярвате. Хората, които отричат романтиката и се ръководят само от разума, не са ви интересни. С лекота отхвърляте всичко, което може да ограничи разнообразието на вашите емоции и чувства.

7. Склонни към самоанализи и размишления, чувствителни. Животът за вас е нещо много свято и не понасяте повърхностното отношение към него. Предпочитате да бъдете насаме със себе си, отколкото да търпите празно дърдорене. Отношенията ви с вашите приятели са пълноценни, което ви осигурява вътрешното спокойствие и хармония, толкова необходими за доброто ви самочувствие.

8. Безгрижни, весели, оптимисти. За вас животът е равен на свобода и спонтанност. Единственото, което правите, е да се наслаждавате на всеки миг от него, затова и девизът ви е: „Веднъж се живее!”. Любознателни, вие непрекъснато сте открити за нови впечатления, а промяната тече в кръвта ви. Изследвате непрестанно границите на вашето обкръжение и посрещате с радост изненадите.

9. Жизнени, уравновесени, хармонични. Ценители на естествеността и простотата, хората се чувстват комфортно с вас, тъй като стоите здраво стъпили на земята и на вас може да се разчита. На тези, които обичате и са ви скъпи, създавате усещане за закрила.