Чушките ще придадат свежест, цвят и игривост на класическото яйце в рамка, което обикновено се прави във филийка. Нашият вариант е лесен, бърз и цветен, идеален за закуска или следобедно похапване.

Необходими продукти:

6 големи яйца
2 камби
зехтин
сол и пипер на вкус


Начин на приготвяне:


1. Почисти чушките от семената и ги нарежи на кръгове с дебелина около 1.5 см (по 3 кръгчета от всяка чушка). В тиган с незалепващо покритие затопли малко зехтин на средно висока температура.

Яйце в чушка 1

2. Сложи три кръгчета в тигана, изпечи ги от едната страна за около 2 минути и ги обърни. След това счукай по едно яйце във всеки кръг, поръси със сол и пипер и ги остави за около 3 минути. Обърни ги, за да се опекат и от другата страна за около 1 минута.

Яйце в чушка 2

3. Накрая сервирай яйцето върху филия пълнозърнест хляб, отгоре поръси свежи подправки и сирене или кашкавал.

Яйце в чушка 3

Да ти е вкусно!