Рядко се замисляме какво точно полепва по четките ни за грим. Истината е, че те всъщност събират доста мръсотия по себе си. По тях под микроскоп, освен остатъци от грим, могат да бъдат открити прах, мъртви клетки от кожа и бактерии.

Убедихме ви вече да почиствате по-често четките си, нали? Препоръчително е да правите това най-малко веднъж на две седмици или щом забележите, че четката е станала много твърда и разбира се, прашасала и мръсна. Непочистената четка за грим може да доведе до различни инфекции, като и до пъпки.

За да премахнете нечистотиите от четката си не е необходимо да си купувате специални препарати, със сигурност разполагате със съставките на нашия разтвор за почистване у дома си. Той се състои единствено от вода и ... оцет. Сигурни сме, че нашият метод за почистване ще допадне изключително много на дамите, които се стремят да водят природосъобразен начин на живот.

{inTextAd|campaignid=283|bannerid:457}

Кипнете чаена чаша вода, докато е все още топла, изсипете две чаени лъжички ябълков оцет и разбъркайте.

Потопете четката, която искате да почистите, в разтвора и разбъркайте с нея добре. Потопете върха й до дъното на съда, който използвате и натиснете силно, за да паднат всички нечистотии.

Изплакнете четката в мивката под гореща вода и повторете същото действие, само че със студена вода. 

Воала! Вече имате чисто нова четка, която можете да използвате без притеснения.