"Лято без мъже" звучи като перфектната книга за плажа, но не се подлъгвайте, това не е поредният безсмислен чиклит, който ще забравите още преди края на отпуската. Сири Хуствет знае как да ви провокира, как да задържи вниманието ви и да постави сериозни житейски въпроси по забавен начин.

В центъра на „Лято без мъже“ е поетесата Мия Фредриксен –
изоставена внезапно от съпруга си след трийсет години брак, тя е принудена да преразгледа живота си. След кратък престой в психиатрична клиника, Мия се връща за едно лято в родното си градче, където се настанява в къща под наем. Скоро е въвлечена в шеметен водовъртеж от отношения с достолепните приятелки на своята майка, със съседите и техните отрочета, както и с необикновените тийнейджърки от школата по поезия.
Богато на ирония и елегантни философски клопки, това повествование
ще ви накара да размишлявате върху съдбата си и да се огледате в света
около вас с нови очи.


 

"Лято без мъже" от Сири Хуствет
Цена 14 лв.
Издателство Colibri

Сири Хуствет е родена през 1955 г. в щата Минесота, в семейството на университетски преподавател по скандинавска литература. Съпруга е на изтъкнатия съвременен американски писател Пол Остър. Нейната проза е интелектуално дълбока, същевременно реалистична и провокативна. Героите й минават през перипетии, разкриващи сложните взаимоотношения между половете, предизвикателствата на любовното чувство и себеоткриването,
самотата в артистичните среди и дълго пазените семейни тайни. В България са издадени няколко творби на Хуствет, считани от критиката за постижения, които „не подлежат на категоризация“: романите „Какво обичах", "Мъките на един американец" и "Омагьосването на Лили Дал".