Тази рецепта е за всички, които са любители на крекерите, но ги предпочитат хрупкави и направени у дома. 

Необходими продукти:

200 г брашно по избор, много добре се получават и с пълнозърнесто и с лимец
4 щипки сол
4 супени лъжици олио или екстра върджин зехтин (или 30 гр кокосово масло)
100 мл вода

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесвате олиото, водата, солта и разбърквате добре. С лъжица започвате да добавяте брашното към течната смес. След като е достатъчно гъсто, слагате сместа на набрашнен плот и месите до меко и еластично тесто, отнема около 10 минути. Естествено брашното може да варира малко в зависимост от техниката на месене и мазнината.

Оставете тестото в хладилника в продължение на 10-15 минути, покрито със стреч фолио, за да си почине. След като измине времето, разстилате от тестото лист, който да бъде 1-2 мм висок, нарязвате на квадратчета и правите дупки с вилица, за да се предотврати издуване като балони. Може да се намаже с олио или малко вода и да се поръси с подправки или щипка сол. Сложете в предварително загрята фурна на 220-250 ' с вентилатор. Най-важното е да сложите крекерите върху хартия за печене директно върху скарата на фурната, така че горещият въздух да се завърта свободно около тях. Запечете до леко златист цвят, за да са хрупкави.

Всеки, който ги е опитал е останал очарован, колко е лесно да направим този зашеметяващо вкусен снакс за деца и възрастни.

Рецептата е предоставена от Антония Карова


Виж още рецепти от Антония:

Вкусно и здравословно брауни. Възможно е!
Здравословен тарт с полента и спанак

 

Ако и вие искате да споделите с нас своите вкусотии, можете да ни изпращате рецептите си на имейл [email protected]