Когато видим в каква зашеметяваща форма са звездите на червения килим, ни е трудно да си представим, че те също обичат да си похапват. И все пак в ежедневието си знаменитостите също имат своите кулинарни предпочитания. Някои са фенове на екзотичната кухня, други - привърженици на традиционната, а трети не могат да си представят живота без бързата храна.

Открихме за вас 10 рецепти за любимите ястия на звездите, които може лесно да приготвите за себе си у дома.

Спагети Карбонара - от Том Круз

Необходими продукти:

• 1 пакет спагети
• 1 чаена чаша настъргано сирене Пармезан
• 5 резена бекон
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• зехтин
• 2 яйца
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте в тиган зехтина и запържете бекона заедно с лука. След няколко минути, когато беконът е готов, добавете чесъна.

Сложете да се сварят спагетите. През това време разбийте яйцата с миксер, добавете сол и черен пипер. Свалете от огъня готовите спагети, прецедете и ги добавете към разбитите яйца, разбъркайте добре. След това добавете бекона. Поръсете пастата с настърган пармезан. Готово!

Тортили с боб - Скарлет Йохансон

Необходими продукти:

• 300 г боб
• 3 с. л. брашно
• 1 яйце
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• растително масло
• сол и черен пипер
• 1 чаша минерална вода
• зелени подправки

Начин на приготвяне:

Пригответе тестото: в брашното чукнете яйцето, добавете минерална вода, сол, черен пипер и омесете. От тестото направете малки тънки питки и ги запечете в тиган от двете страни. Пригответе плънката: в тиган запържете лука.

Предварително сварения боб смелете в блендер, добавете към него готовия лук, зелените подправки, черен пипер и разбъркайте старателно. Така приготвената плънка разтелете върху вече приготвените тортили и сервирайте.

Лучена супа - от Анджелина Джоли

Необходими продукти:

• 4-5 картофа
• 2 литра зеленчуков бульон
• 4 стръка праз
• 1 с. л. олио
• 1 ч. л. брашно
• 3 филии бял хляб
• 100 мл сметана
• 2 жълтъка
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и лука и ги нарежете на филийки. Сварете ги във вода или в бульон, докато омекнат. След това извадете и смелете в блендер, добавете бульона. Брашното леко запържете в масло, добавете към супата. Подправете със сол и черен пипер.

Разбийте яйчените жълтъци и сметаната, разбъркайте с малко охладена част от супата, след това върнете обратно в горещата супа. Нарежете хляб на кубчета и запечете леко във фурната. Сервирайте супата с крутони.


Лимонови палачинки - Хю Джакман

Необходими продукти:

• 6 яйца
• 3 с. л. масло
• 1/2 чаша брашно
• 1 чаша сирене Рикота
• 1/2 ч. л. настъргана лимонова кора
• 1 ч. л. ванилова захар
• 4 с. л. захар
• 1 ч. л. сол
• растително масло за пържене


Начин на приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте добре белтъците. Смесете леко разтопеното масло, жълтъците и сиренето. Добавете брашното, захарта, солта и лимонови кори. Смесете бавно с разбитите белтъци. Миксирайте всичко. Опечете тънки палачинки. Сервирайте с пресни плодове и мед.


Пикантно пиле – Шакира

Необходими продукти:

• 600 грама пилешко
• 1 глава лук
• 50 г кашу
• 3 с. л. сметана
• 2 с. л. къри паста
• 3 стръка магданоз
• зехтин
• сол и черен пипер


Начин на приготвяне:

Пилето нарежете на порции. Сложете в тиган с дебело дъно и запържете с кожата надолу в малко количество масло. Обърнете и добавете нарязания на ситно лук. Смелете кашуто, разбъркайте с къри пастата и чаша вода. Сместа излейте върху пилето. Подправете със сол и черен пипер. Печете във фурната под капак или фолио 30 минути. Накрая добавете сметаната и нарязан кориандър.


Бургери с риба тон и джинджифил – Гуинет Полтроу



Необходими продукти:

• 1 ч. л. уасаби на прах
• 2 ч. л. дижонска горчица
• 1 ч. л. вода
• 1 /2 ч. л. пипер
• ½ ч. л. сол
• 1 ч. л. джинджифил
• 2 скилидки чесън
• 1.5 ч. л. растително масло
• 500 г филе риба тон
• 2 ч. л. зехтин
• 3 глави лук
• 4 хамбургера


Начин на приготвяне:

Направете гладка паста от уасаби, горчица и вода, след това я сложете в кухненския робот заедно с черния пипер, солта, джинджифила и маслото. Смесете до хомогенност. Добавете и филето риба тон. Превъртете само няколко пъти, за да се накълца грубо и се смеси с подправките. Оформете кюфтенца от получената кайма и ги оставете в хладилника за не по-малко от 1 час. Междувременно, нарежете лука и го запържете в зехтин до златисто кафяво.

Разрежете хамбургерите наполовина. Запечете кюфтетата на загрята скара на силен огън 2-3 минути от всяка страна. Ако нямате скара, изпържете кюфтетата в тиган. Сложете ги върху хлебчетата, малко пържен лук отгоре и покрийте с другата половина.


Чипс с пресни праскови - Джулия Робъртс

Необходими продукти:
• 7 праскови
• 1/4 чаша лимонов сок
• 1/4 чаша уиски
• 1/4 чаша бяла захар
• 3/4 чаша кафява захар
• 1,5 чаши масло
• 2,5 чаши брашно
• 1 ч. л. канела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 °, нарежете прасковите на филийки със средна дебелина. Сложете получените парчета на дъното на дълбока купа и добавете лимонов сок, уиски, обикновена и кафява захар (1/4 чаша). Намажете тавичка с олио, излейте получената смес и добавете няколко бучки масло.

Пригответе топинга. Смесете в дълбока чиния брашното с останалата кафява захар и канела. Постепенно добавете сухите съставки и 1 чаша разтопено масло. Полученият топинг нанесете равномерно върху филийките от праскови.
След това покрийте тавата с фолио и я пъхнете във фурната за 40 минути. Накрая отстранете фолиото и оставете тавичката във фурната за още 5-10 минути, за да се образува хрупкава коричка.


Запеканка със сьомга - Уил Смит

Необходими продукти:
• 300 гр сьомга филе
• 200 мл гъбена супа
• 100 грама гъби
• 100 г чушка
• 200 грама спанак
• 200 г замразен грах
• 1 чаша брашно
• 1 яйце
• 1/3 чаша мляко
• сол и черен пипер
• 1/4 ч. л. прясна мащерка
• 1/4 ч. л. горчица на зърна

Начин на приготвяне:

Сьомгата нарежете на еднакви малки парченца и наредете равномерно в тавичка, върху хартия за печене, оставяйки свободни краищата. Изсипете в тенджера гъбения бульон, добавете спанака, размразения грах, мащерка, черен пипер, щипка сол.

Оставете да заври и отстранете от огъня. В купа смесете брашното, нарязаните на кубчета чушка, горчица, яйцето и млякото до получаване на гладка смес. Залейте сьомгата с гъбения бульон.

След това изсипете равномерно отгоре брашнената смес. Увийте краищата на пергамента и ги вържете с конец. Печете 25 минути във фурна, предварително загрята до 180-200 градуса.


Авокадо с пълнеж от скариди - от Ева Лонгория

Необходими продукти:
• 1 авокадо
• 100 гр скариди
• 1 лимон
• сол и черен пипер
• 1 с. л. сметана

Начин на приготвяне:

Авокадото нарежете наполовина и издълбайте с чаена лъжичка. Сърцевината нарежете и поставете в купа. Прибавете сварените скариди, изсипете сметаната. Поръсете с лимонов сок, сол и черен пипер. Напълнете в половинките от авокадо и сервирайте.

Печени круши от Мишел Родригес

Необходими продукти:

• 4 круши
• 4 с. л. масло
• 1/3 чаша кафява захар
• 1 ч. л. канела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 ° C. Измийте крушите, разрежете на половинки и премахнете семките. След това внимателно, с помощта на четка, намажете повърхността им с малко разтопено масло.

Смесете кафява захар и канела и поръсете крушовите половинки. Сложете във фурната за 8-10 минути.