Вечерите с любимите ни приятелки определено са нещо специално и понякога дори по-предпочитано от среща с някой готин тип. Съжаляваме, момчета, но просто срещите с момичетата имат свой чар и своя специална „хореография”, заради което са и толкова забавни. Повечето от тях се развиват по сравнително еднакъв специфичен модел. Нека ги наречем ритуали и практики, които просто принадлежат неразделно към женските нощи. А именно:

1. Първа спирка: някой готин бар

Без значение дали излизането е планирано няколко дни предварително или е резултат от съвсем спонтанна идея: Изборът на бар или клуб е сравнително лесен, както и резервацията, ако изобщо е нужна такава. Според настроението и повода доста лесно се постига компромисен вариант, който да задоволи всички предпочитания.

2. Най-новите клюки

Колкото и незначителна да е за вас дадена информация, то последните актуални „новини” трябва да се споделят. „Кой, как, къде, защо и с кого?”. Повечето представителки на нежния пол не приемат това за клюкарене, а като израз на най-искрената им загриженост и радост за обекта на техните приказки. Разбира се.

3. Dancing Queens

Танците са толкова разтоварващи и приятни, още повече, когато тялото ни непринудено и само започва да се движи под ритъма на музиката. Все пак не участваме в конкурс за най-добър танцьор, за да му мислим много, много как изглеждаме отстрани. Ние искаме само едно: Да се забавляваме! Което в хода на вечерта най-добре се проличава и намира отражение в няколко диви, възможно е и леко некоординирани движения на дансинга. Фалшивото пеене и искрените писъци също са включени към забавлението ни.

4. Ходенето до онова „специално” място

Е то е повече от ясно: Когато на една жена и се наложи да отиде до тоалетна, то винаги отива минимум с една, а може две или повече придружителки. Класика. Има, разбира се, съвсем логични причини за това – разменяме си модни съвети, гримове, клюки (ако тези в по-горната точка не са били достатъчни) или просто защото това ни носи едно неясно спокойствие. Неясно, защото на въпроса „Защо всъщност жените почти никога не ходят сами до тоалетната?”, което определено си остава загадка за повечето мъже, често оставаме безмълвни. Може би защото приемаме това за съвсем естествено действие.

5. Заедно сме по-силни

... още повече в "лоши времена" и неприятни ситуации – както във всяка една щастлива любовна връзка. Задружни и сплотени, както в забавленията, така и когато трябва взаимно да се защитим. Някоя от дружките ни е доста пияна, уморена или раздразнена от непрестанните свалки на някой досаден мъж – ние сме там, за да я изпратим до такси, до вкъщи или просто да я измъкнем от всяка неловка ситуация. Взаимно бранене на женската ни чест!  

6. Готини момчета

Да, разбира се и да, с удоволствие. Може да се запознаете с нас, може да ни почерпите с питие, може да потанцуваме. НО – само ако сме ви дали ясни и директни знаци, че искаме това. В противен случай рискувате да се превърнете в гореспоменатите досадници, от които само се чудим как да се отървем. В крайна сметка си остава законът, че всяка необвързана жена с радост би се запознала с някой прекрасен, секси и мил мъж. Но тъй като ние сме момичетата тук, в повечето случаи първо трябва задружно да преценим, дали сте наистина прекрасен, секси и мил.

7. Ставаме шумни

Без значение на колко години сме, почти винаги, когато прекарваме страхотна вече с приятелките си, идва един такъв момент, в който за миг спираме да сме сериозни и възпитани. Ставаме шумни, държим се по-безразсъдно и глуповато. Просто защото само сред най-близките си хора, човек е предразположен да спре да се съобразява с всички ограничения и поне за малко си позволява да се държи детински.

8. Твърде много...

Колкото и да си убеждавате, че ще излезете само за по едно, то често това едно се превръща в огромно количество алкохол, а резултатът от него е винаги един и същ – мъчително бръмчене в главата, болка и трудна подвижност (не споменаваме какво е чувството на следващия ден). Но така става като от един безобиден коктейл или чаша вино се премине към 2 големи, към още 1 коктейл, докато накрая дори нямате спомен, какво и колко всъщност сте изпили.

9. Вечният TAXI-въпрос

Колко момичета ще се съберат в едно такси? Отговорът е винаги един и същ, а броят на момичета за съжаление доста често е с 1 повече от местата в таксито. Законът на Мърфи!

10. Малко заобикаляне

Ясно е, че рядко се прибираме директно вкъщи. Правилото, че човек трябва да похапне, когато е консумирал алкохол важи с пълна сила! Или когато не е спрял да танцува цяла нощ. И под „похапне” несъмнено имаме предвид: Fast Food!

11. Сутрешна паника

„Къде съм? Къде ми е телефонът? Защо ме боли главата? Май трябва да пия аспирин”. Но без значение: Винаги посягаме към телефона, за да благодарим на приятелките си и да им кажем, колко хубава е била вечерта ни с тях!