Подредете чувствата си
 
Вашият остър ум обикновено ви помага да взимате интелигентни решения, към които сте в състояние да се придържате. Но когато става дума за сърцето, може да се подведете от емоциите, точно както всички останали. Необходимостта да зачитате чувствата си е особено важна от 6 до 28 февруари, когато управляваща планета става Меркурий.
Това, което прави този конкретен цикъл толкова важен е, че Меркурий навлиза в знака на замечтаните Риби и в Седми дом на партньорите. Това може да бъде сложен период, в който да правите избора си по повод връзките и той може да се окаже по-труден от обикновено. Макар че ясното мислене е ваша силна черта, не забравяйте да се допитате и до сърцето си, вместо да оставяте всичко на разума.
 
Гордостта идва преди падането
 
Ако не сте доволни от текущата си връзка, самонавиването ви по повод проблемите, няма да ви помогне да преодолеете чувствата си. Не позволявайте на гордостта ви да променя начина ви на мислене и начина, по който се чувствате спрямо половинката си.
Друг важен период за вас е от 26 октомври до 4 декември, когато Марс е в знака на амбициозния Козирог и е Пети дом на романтиката. Това е отлично време да тръгнете след това, което желаете. Може дори да изпробвате нови форми на забавление и да поемете по-голям контрол над социалния си живот. За необвързаните Деви, това е най-подходящия период да намерят половинката си.
Интересното е, че 2014 започва със съблазнителната Венера в Козирог, което може да открие, копнеж за някой от вашето минало. Но ако любовта е почукала на вратата ви, изчакайте Венера, която от 31 януари ще ви помогне да бъдете по-решителни относно романтичния си живот. Не правете прибързани решения!