Злите езици казват, че любовната игра е предпочитана само от жените. Тази глупост е може би един от най-старите митове в областта на любовните взаимоотношения и сексуалното желание. Така че нека бъде ясно: който пренебрегва или изобщо не включва любовната игра като важна част от секса, със сигурност пропуска много.

Дори експерти като американският сексолог Дейвид Шнарх, твърдят, че любовната игра е много по-възбуждаща, интимна и сближаваща, отколкото действителния сексуален акт. Защото именно по време на любовната игра най-истински се разкриваме пред половинката си и се сливаме, както във физически, така и в духовен аспект.

С течение на времето възгледите на хората по отношение на целувките и прегръдките са се променили значително и то (за наша радост и удоволствие) в положителна насока. Докато в миналото те често са служели само за по-бързо достигане на настроение за секс и съответно по-експедитивно достигане на оргазъм, то днес те са много по-търсени – едва ли има двойка, която изобщо да не използва прелюдията в своя сексуален живот. Това е така, защото всеки човек, било то мъж или жена, има нужда от всички екстри, произлизащи от сексуалния живот. Наред с разтърсващия оргазъм и блажен екстаз стои и истинската връзка между двама души, любовта и взаимната им принадлежност.

Особено в дълготрайните партньорства любовната игра е много ценна. Тя ни отвлича от ежедневния стрес и ни праща в света на истинската страст. Любовната игра е абсолютно задължителна, ако искате да се насладите на наистина интензивен секс. С включването й удоволствието се увеличава бавно и е много по-голямо, отколкото няколко нежни целувки и преминаване по същество.

Така може (и трябва) да ви стане наистина горещо!

Взаимното докосване и галене – особено в ерогенните зони, целуване, захапване, смучене и облизване, водят до взаимно удоволствие и разгорещяване на пълна степен. Например позата 69, в която и двамата партньори едновременно се „глезят” с орални ласки са достатъчно обогатяващи любовната игра.

Приятен страничен ефект: Благодарение на любовната игра оргазмът се превръща в много по-пълноценно изживяване. Особено ако го сравним с бързия секс тип „от вратата за краката”, при който единият от партньорите с ума си може все още да е в офиса или просто някъде на съвсем различно място.

Обширната любовна игра не означава непременно да се придържате към определена времева рамка и трескаво да се опитвате тя да продължи като по учебник - най-малко 20-30 минути. Важното е и вие, и вашият партньор да се отпуснете, да изследвате телата си, да не се колебаете, да почувствате другия и така постепенно да паднат всичките ви задръжки. Когато най-накрая е дошъл моментът да преминете към по-нататъшната, същинска част за удоволствие, и двамата със сигурност ще го усетите…

А какво прави любовната игра още по-вълнуваща? Ето няколко идеи:

Еротичен масаж

Една от популярните отправни точки за гореща и страстна нощ е взаимният масаж. Нищо чудно, че най-различни съвети за еротичен масаж и тантра масаж, придобиват все повече популярност и се установяват като сигурни еротични похвати за достигане на максимално сексуално удоволствие. Понякога обаче и обикновеният класически масаж гарантира същия ефект. Партньорът се съблича, докосва се нежно, кожата настръхва, а всичките му сетива се отключват. Разбира се, масажът бавно се разпростира и върху ерогенните зони, след което със сигурност ще сте готови за големия оргазъм.

 

Разнообразете местоположението

Пробвайте да започнете любовната игра на някое различно ново място. За пример – на път за вкъщи, в колата, когато вратата на гаража е затворена. Или след като влезете вкъщи, в коридора, точно зад входната врата. Дали след прелюдията ще останете на същото място или ще го ползвате само за загрявка и след това ще се преместите в спалнята или другаде, за да довършите започнатото – изборът е изцяло ваш. Според нас трябва на всяка цена да пробвате и да се отдадете цялостно в такава необичайна ситуация, далеч от чаршафите и еднообразието, просто заради самата страст.

 

Докоснете, чуйте, почувствайте

Когато човек се довери и се отдаде изцяло на сетивата си, може да усети всеки малък детайл и така да почувства всичко по-силно и по-интензивно – всеки звук, аромат и допир. Затова изключете светлините и оставете сетивата си (с изключение на зрението) да ви водят. Това ще ви стимулира много лесно и гарантирано ще ви донесе настроение за страстен секс.
Малък съвет: Включете силна музика, така че да можете да почувствате баса – ще бъдете само в ритъма на музиката и тялото на партньора си. Обзалагаме се, че така пространството и времето ще бъдат забравени!

 

Дайте малки сигнали, които да разгърнат въображението

Сексът може да започне и след няколко многозначителни жеста. За всички онези, които от време на време имат мръсни мисли, това е перфектен старт в доставянето, а и в получаването на любовна наслада. Когато знаете какво точно би възбудило партньора ви и би му донесло изключително удоволствие, можете да го изненадате с няколко директни съблазняващи изказвания или да влезете в мечтаната му роля на секси учителка, секретарка, стюардеса и прочие. Този жест несъмнено ще има зашеметяващ ефект, защото ще го накара да се почувства и да действа неудържимо.

Освен думи и малки похотливи жестове, може да го изненадате и с нещо по-дръзко, например като нежно и бавно започнете да се докосвате и същевременно го гледате в очите или като започнете да смучете пръстите му – и в двата случая ясните сигнали, които пращате на партньора си ще разгърнат фантазията му и ще го накарат да иска още и още, и още повече…
Без значение обаче какво точно ще направите: винаги го гледайте директно в очите, защото зрителният контакт върши чудеса!

 

Стимулирайте най-чувствителните зони

Важно за всяка любовна игра е да познавате ерогенните зони на партньора си. При повечето мъже те са в непосредствена близост до мъжката им гордост, а също и в областта около шията, ушите и корема. Въпреки това не започвайте пряко и директно от тях в началото на прелюдията, защото така много бързо ще преминете през нея. Много жени също обичат, когато партньорът ги целува нежно в областта на шията и ушите, защото те са особено чувствителни на допир и карат цялото тяло да настръхва от възбуда. След това може да се продължи към гърдите, включително зърната, корема, вътрешната страна на бедрата и едва след това към клитора.

Разбира се, всеки тук има свои индивидуални предпочитания, изненадващи ерогенни зони, които трябва да се открият и научат.

Малък съвет: Без значение кой кого предразполага - запомнете, че ако успеете да осъществите и контакт с очите на партньора, то моментът ще стане два пъти по-разгорещен.

 

Не бързайте с разсъбличането

Вместо бързо да разкъсате взаимно дрехите си (което понякога също е доста възбуждащо), можете бавно и по-предизвикателно да свалите всяка част от облеклото си, като разбира се, и партньорът ви направи същото за вас. Може дори да „пропуснете” някой детайл и да оставите например високите си токчета или секси жартиерите и чорапи… Не е препоръчително да останете само по чорапи (важи и за мъжете, и за жените) – някак си изглеждат смешно и охлаждат страстта.