Рядко се сещаме да подменим козметиката си спрямо сезона. Истината обаче е, че през различните месеци кожата ни се нуждае от спeцифична грижа. Освен това е добре да съобразите цветовата палитра на продуктите, които използвате със сезона.

Жегите могат да се окажат сериозна пречка за перфектната ви визия, затова в тази статия ще ви покажем с какъв тип продукти да замените “зимната” си козметика, за да се чувствате свежи, свободни и красиви.

Освен това имайте предвид, че кожата с тен не се нуждае от толкова много макиаж. Затова най-добре заложете на семпъл грим за очите и се спрете на по-летни тонове на ноктите и устните.

Ето и как да промените съдържанието на козметичната си чантичка:

Фон дьо тен

Подменете тежкия си фон дьо тен с по-лек такъв. Един от най-добрите варианти е да се спрете на BB крем. Той ще хидратира кожата ви допълнително, така че тя да може да устои на натиска на летните жеги.

{inTextAd|campaignid=283|bannerid:457}

Червило

За по-топлите месеци оставете матовото червило вкъщи. То изглежда много добре през есента и зимата, но не е особено подходящо за лятото. През топлите месеци най-добре се спрете на гланц за устни, който ще ви придаде допълнителна свежест. Подберете такъв в прасковено или бледо розово. Ако не можете да се разделите с червения цвят, най-добре отново се спрете на гланц.

Руж

Най-добре оставете ружа под формата на пудра за по-хладните месеци и се спрете на кремообразен такъв. Той ще придаде естествен блясък на лицето ви и по-добре ще пасне на кожата ви.

Лак за нокти

Когато подготвяте багажа си за плажа, оставете пастелните и тъмни лакове у дома си. Замислете се, че най-готиният аксесоар към банския ви е чудесен и закачлив маникюр. Най-подходящите тонове за плажа са светлите и искрящите.

Очи

Опушеният грим може да бъде подходящ за някое лятно парти, но като цяло го избягвайте през топлите месеци. По време на жегите, той доста ще утежни грима ви. По-добре се спрете на бял молив, с който можете оптически да уголемите очите си и в същото време да не изглеждате с твърде много макиаж.

Ето и един нагледен пример затова с какво да попълните лятната си козметична чантичка: