Американската певица Мадона смята, че нивото на нетолерантност и антисемитизъм в Европа, особено във Франция, е толкова високо, че то й напомня за нацистка Германия. Това заяви звездата в интервю за френската радиостанция Europe 1.

''Ние живеем в луди времена'' - каза Мадона. Според нея Франция е била страна, която е била приятелски настроена към хора с друг цвят на кожата, дори е давала убежище на такива артисти, но сега това не е така. 

"Това беше една държава, която приемаше всичко и подкрепяше свободата под всякакъв вид и форма - художествен израз на свобода. Сега това в никакъв случай не е така'' - каза тя.

Припомняме, че през 2012 г. в клипа на концерта на Мадона в Париж имаше снимка на френския крайно десен лидер на ''Национален фронт'' Марин Льо Пен със свастика на челото му. Затова актрисата беше застрашена от съда.
В радиоинтервюто Мадона подчерта, че мотивите, които са довели този слух за нетърпимост във Франция, не са отминали. Напротив, нещата се влошават.

"Това, което казах преди две години, е в сила и днес. Това се случва не само във Франция, но и в цяла Европа. Но най-вече във Франция. Нивото на нетолерантност е толкова високо, че това е страшно.'' - каза певицата.

Ужасът от възможността за възраждане на фашизма е изпитала още една американска певица - Кейти Пери посети един от бившите лагери на смъртта.

Певицата Кейти Пери, която сега е на турне в Европа, има време да се запознае с местните исторически забележителности и музеи.
Къде е била и какво е видяла, певицата показва в своя Instagram. На 26 февруари Кейти е била на екскурзия до бившия концентрационен лагер Аушвиц-Биркенау (Освиенцим).

''Днес ми беше тежко на сърцето'' - призна звездата, публикувала в социалната мрежа снимка на лагера.

Също така Пери цитира надписа на плочата, че тук са убити 1,5 милиона души, предимно евреи от различни европейски страни.