Докато изпълнители като Foo Fighters и U2 бяха принудени да отложат или отменят концертите си в Европа след атентата в Париж, Мадона реши да покаже, че и сам воинът е воин по време на съботния си концерт в Стокхолм, Швеция. Тя изнесе искрена и трогателна реч за трагедията в столицата на Франция, която просълзи всички.

„Беше много трудно да продължа с шоуто, защото по много начини се чувствам разкъсана. Като например – защо съм тук, танцувам и се забавлявам, докато тези хора плачат заради загубата на близките си? Но точно това е, което онези хора искат от нас. Те искат да замълчим. Искат да сме тихи. А ние няма да им го позволим.“, каза Мадона пред публиката си, след като разкри защо предпочита да продължи европейското си турне.

„Има хора, които не уважават човешкия живот и хора, които причиняват зверски и непростими неща на човешки същества.“, каза Мадона по време на 6-минутната си реч. „Но ние никога, никога, никога няма да променим света, в който живеем, ако не променим самите себе си. Ако не променим начина, по който се отнасяме едни с други в ежедневието. Начинът, по който ще променим света, е не като изберем нов президент или като избием още стотици хора. Ще променим света, ако се отнасяме към всяко човешко същество с достойнство и уважение – това е единственият начин“.

След минута мълчание в памет на загиналите по време на атентата в Париж, Мадона изпълни акустична версия на песента си “Like a Prayer”. "Ето това, е което знам как да правя и се надявам, че ще се включите и вие - нека всички изпълним тази молитва заедно", каза тя пред публиката, бършейки сълзите от очите си с кърпичка.