Знаете ли, че любимите на малки и големи палачинки, могат да бъдат освен вкусни и полезни? Е, днес ще ви предложим именно такава рецепта:

Необходими продукти (за 2 палачинки)

  • 1 яйце
  • 100 г пълнозърнесто брашно
  • 100 мл нискомаслено прясно мляко
  • няколко стръка магданоз
  • 1 с. л. ленено семе
  • 1 с. л. зехтин
  • сол на вкус
  • 1/4 ч. л. сода

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете на ситно магданоза. В купа смесете яйцата, зехтина, млякото, брашното, лененото семе и содата. Получената смес трябва да бъде гъста, точно като за стандартни палачинки. Магданозените палачинки се правят в нагорещен тиган без допълнителна мазнина.

След като са готови, може да гарнирате с няколко бадема, мед или домашно сладко по избор.