"Всичко, което съм, дължа на майка си."
Джон Адамс

Единственият човек, който те обича още преди да те е видял и веднъж, е човекът, на когото дължиш живота си. Майката винаги крие от нас мъките и тревогите си и омаловажава болките, свързани с майчинството. Виж нещата, които майка ти никога не би ти споделила, само за да те предпази и запази усмивката на лицето ти:

1. Карала си я да плаче... много пъти

Дали от радост, мъка или страх, майчината обич я кара да плаче. Най-силно можеш да я разстроиш именно ти.

2. Тя искаше последното парче торта

Тя винаги ще даде всичко на теб, ще пренебрегне себе си винаги, защото ти си най-важното нещо на света за нея, по-важно от самата нея... последния си залък от устата, ще свали ризата от себе си, за да те облече само за теб, нейното съкровище.

3. Боли я

И винаги я е боляло... Да бъдеш майка означава да правиш жертви всеки ден и то с усмивка на лицето. Никога няма да признае за болките си, защото е твоя закрилница. 

4. Винаги се е страхувала

Дори сега, когато вече си голямо момиче, тя не престава да се страхува за теб. Може да не го показва, но ти за нея винаги ще бъдеш малкото момиченце, което се криеше засрамено в прегрътките й.

5. Тя знае, че не е перфектна

За теб е най-добрата майка, но тя не вярва в това. Тя не спира да се упреква за всяка малка грешка, която смята, че е допуснала. Ръката на майката е нежна дори когато удря, защото майчинската любов е по-силна от всичко.

6. Гледала те е докато спиш

"Майка, която наистина е майка, никога не е свободна."

 

Оноре дьо Балзак

Всеки миг около теб й дава нови сили, с които да продължи грижите си...

7. Носила те е много повече от 9 месеца

Да създадеш един човек, една личност - това е мисия за цял живот, а не за 9 месеца. При всеки удар на съдбата майката те спасява и носи на ръце. 

8. Сърцето й се разбива всеки път когато плачеш 

За нея няма по-голяма болка от това да вижда как страдаш. Майката би дала всичко, за да поеме ударите на съдбата вместо теб.

9. Поставя теб на първо място

Няма значение колко успехи и неуспехи е имала, колко е страдала и се е мъчила, най-важното нещо на света за нея си оставаш ТИ. 

10. Би направила всичко това пак

Тя ще премине през всичко за теб отново и отново. И колкото повече ти дава, толкова повече обич изпитва, защото силата на майчинството е по-голяма и от природните закони!