На 17 февруари 1963 г. в Ню Йорк се ражда великият баскетболист, живата легенда Майкъл Джордан. Затова реших именно на този ден да си припомним някои от най-вдъхновяващите цитати на един от най-добрите спортисти на всички времена – Air Jordan!

1. Пропуснах повече от 9000 изстрела в своята кариера. Загубих почти 300 мача. 26 пъти ми поверяваха решаващия изстрел към коша и аз пропусках. Провалях се отново и отново в моя живот. И заради това успях!

2. Мога да приема провала. Всеки се проваля в нещо. Но не мога да приема това да не опиташ.

3. Няма такова нещо като перфектен играч. Дори не съм сигурен дали съществува най-добър такъв.

4. Ако се опиташ да успееш, ще срещнеш много стени пред себе си. Аз се сблъсках с тях, всеки се сблъсква с тях. Но препятствията не трябва да те спират. Ако се сблъскаш със стена по пътя си, не се обръщай и не се отказвай. Помисли и намери начин да я прескочиш, да минеш през нея или просто да я заобиколиш !

5. Ако се вслушаш в скептицизма на другите, никога няма да постигнеш мечтите си.

6. Никога не съм мислил за последиците от това да изпусна важния изстрел... Ако започнеш да мислиш за последиците, започваш да мислиш за негативния резултат.

7. Винаги съм вярвал, че ако се трудиш здраво, резултатите ще дойдат.

8. Някой хора искат да се случи. Други се надяват да се случи. Трети просто го правят.

9. Баскетболът и животът много си приличат. Просто играй. Забавлявай се. Наслаждавай се на играта

10. Моите герои винаги са били и продължават да бъдат моите родители. Никога не съм си представял да имам други герои освен тях.

11. Баща ми често казваше, че никога не е твърде късно да направиш това, което желаеш. И добавяше: "Никога не знаеш какво можеш да постигнеш, ... докато не опиташ!"

12. Винаги играя, за да спечеля. За мен няма значение дали е тренировка, или решаващ мач. Не позволявам на нищо да застане на пътя ми и да сломи ентусиазма ми да спечеля.

13. Ограниченията, като страха например, са най-често плод на илюзия.

14. Да бъда Майкъл Джордан означава, да правя всичко, както съм го правил досега.

15. Никога не съм се страхувал да се проваля, може би затова и успях.