Живеем във времена, в които ни учат, че мъжете са противоположния пол на жените.

Бързам да проверя какво означава думата противоположен: който се намира от другата страна, който е съвършено различен. Представих си как жената стои от едната страна на мост, а мъжът от другата и се гледат като съвършено различни, противоположни.

Мисля си, че ако бяхме противоположни, то тогава мозъкът на мъжете щеше да е изграден изцяло на принципа на лявото полукълбо, а на жената на дясното. Обаче и мъжът и жената се радваме на наличието на две полукълба: ляво и дясно, логика и чувства, сила и нежност, ум и интуиция.

Ако искаш да привлечеш мъж в живота си, ако искаш да изградиш живи, истински и вдъхновяващи любовни отношения, е време да се разделиш с мисленето, че мъжът и жената са противоположни.

А вместо това да приемеш, че те се ОБОГАТЯВАТ взаимно. Женствеността и мъжествеността са два вида енергии, сили. В изтока ги наричат ИН и ЯН. В природата на човека е да притежава и двете сили, но естествено в жената е по-силно развита ин енергията, а в мъжа ян.

Проблемът е, че в днешното съвременно съществуване, женската сила (ин) е наранена и в жената и в мъжа. Тя е категоризирана като слаба, глупава, отвеяна, лигава, непрактична и икономически неефективна.

Днес повечето жени израстват без да я почитат истински и без да осъзнават, колко е жизнено необходима за привличането и изграждането на удовлетворяващ любовен живот.

Без тази сила в отношенията липсват близост, автентичност, нежност, грижа, дълбочина.

Жената, която е носителка на ин енергията, която почита автентичното си женско усещане и вижда силата в женската си природа, се радва на мъж с ясно изявена ян енергия и мъжка сила.

Тя подсилва ин енергията, която е в мъжа и той проявява нежност, грижа, романтика, близост. Той подсилва нейната ян енергия и тя проявява страст, игривост, творчество.

Вземи решение още днес да активираш своята вътрешна автентична женска енергия с тази много лесна ежедневна практика.

Преди да ти я разкажа е важно да приемеш, че всички ние притежаваме невидима енергийна система, по която се движи жизнената ни енергия, така както кръвта в тялото ни.

В женското тяло има три центъра, в които е концентрирана женската ни енергия: матка, сърце, интуиция. Лесно може да ги активираш, като насочиш вниманието си съм тях. Там, където насочиш вниманието си, там енергията започва да се движи и ти излъчваш повече женственост.

Жената от древността е познавала тези центрове и се е грижила за тях.

Ако написаното ти звучи нелогично, смешно и не вярваш, напълно те разбирам. Аз се чувствах така, когато за първи път се запознах с тази тема.

След месеци изследване на собствената ми женственост и практикуване на най-различни практики, мога да ти споделя, че работят. Но не ми вярвай, а опитай сама.

Пусни любимата си нежна музика, постави едната си ръка на матката, а другата на сърцето. Отпусни се, наслади се на хармонията от звуци и кажи на себе си: Благодаря, че съм се родила жена!

За трайни резултати се прави тридесет дни един след друг.

Бъди вдъхновяваща жена,

Марина

Марина Байрактарова е Консултант по женственост и връзки, Психолог, създателка на Бъди Вдъхновяваща Жена 

П.П Ако тази статия ти харесва, сподели я на приятелки и бъди част от жените, които вдъхновяват жени.

П.П За тези дами, които искат да бъдат вдъхновяващи по пътя на обичането ги каня на моят тренинг Любовна академия за жени на 25 и 26 Юли (Събота и Неделя) от 10:00 – 18:00. Подари си два дни, в които да разбереш как обичаш и се свързваш с другия. 

Да, искам да бъда вдъхновяваща жена по пътя на обичането и да разбера повече за тренинга!