Малките трикове за красота могат да ви донесат големи ползи в ежедневието. Понякога дребните на пръв поглед неща ни пестят време, а и ни помагат винаги да изглеждаме добре и то с цената на малко усилия.

Екипът на Dama.bg продължава с колекцията от малки хитринки за големи резултати в разкрасяването, които ви помагат да изглеждате блестящи - винаги и по всяко време.

Опитайте с кок


През лятото, когато не разполагате с много време и желание да подсушите и оформите косата си, можете да я приберете високо на кок. Така косата ви ще изглежда полирана и гладка, а и цялата прическа ще ви отнеме само 30 секунди. Благодарение на горещото време, косата ще изсъхне сама без топлинна намеса, което ще запази здравата й структура.

Хидратирайте устните

Винаги носете балсам за устни в чантата си, за да ги хидратирате при нужда. Така ще ги предпазите от напукване. Без значение каква е марката на червилото ви, то няма да изглежда добре на устните, ако те са сухи и напукани.

Блестяща кожа

Лесно ще премахнете следите от умора в областта на очите, ако използвате бляскав грунд. Той ще заглади фините линии и бръчици, ще свие разширените пори, а освен това ще направи грима ви по-траен. Малко блясък е най-доброто решение след безсънна нощ.

Тънки вежди?

Жените с тънки и редки вежди могат да използват молив с естествен цвят, за да очертаят формата, след което да нанесат сенки с подходящ цвят. Загладете с гел за вежди, който ще фиксира по-добре праха.

Жълти нокти на краката?

Ако ноктите на краката ви са жълти заради дългата употреба на тъмни лакове, опитайте да премахнете неприятния оттенък с четка и избелваща паста за зъби. Не търкайте прекалено силно, за да не нараните кожата около ноктите. След това нанесете щедро овлажняващ и омекотяващ крем за крака. 

Масло от морски зърнастец за безупречна кожа

Маслото от морски зърнастец има лечебно действие за много кожни проблеми. Нанесете на проблемното място и оставете да престои през нощта. Маслото ще ускори заздравяването на кожата и ще я снабди с антиоксиданти, витамин С, витамин В и витамин В12.

Премахнете тъмните кръгове

Погледът ще стане по-сияен и пленителен, ако премахнете тъмните кръгове под очите. Нанесете коректор в подходящ цвят в най-тъмната част на кръговете под очите на три места. Преди това не използвайте очни кремове и овлажнители, защото ще се получи наслояване. Разтрийте коректора внимателно с пръсти. 

Поддържайте четките за грим чисти

Удължете живота на грима си с помощта на еднократни апликатори. Най-големият враг на грима са бактериите, които обикновено разпространявате с течните козметични продукти. Тъй като много жени забравят да мият редовно четките си за грим, можете да използвате такива за еднократна употреба. Четката на спиралата за мигли също може да се окаже проблем, затова можете да използвате комплекти с допълнителни апликатори. 

Носете подходящ размер сутиен

Един добре прилепнал сутиен е най-добрият трик за красота, който ще ви подмлади, втали и освежи. По-големият сутиен няма да стои никак добре на блузките с големи деколтета, а и няма как да защити гърдите от отпускане. По-малкият сутиен пък излишно пристяга гърдите и разваля формата им.

Направи си сам

Смесете част от любимия си лосион за тяло с подхранващо масло (може и зехтин). За повече блясък и мек тен, добавете бронзант към лосиона си за тяло. Това е един чудесен начин да посрещнете лятото, когато кожата ви все още е светла и бледа.

Крем с ретиноиди

За да избегнете запушените пори, черните точки и акнето, използвайте крем с ретиноиди. Нанасяйте на проблемните зони - чело, нос и брадичка. Ако правите това редовно, кожата ви ще бъде гладка, мека и чиста. Ретиноидите стимулират диференцията на клетките и инхибират малигнената трансформация на кожата.