Сините очи са невероятни красиви сами по себе си, но подходящият грим може да ги направи още по-пленителни и открояващи се.

Dama.bg вече ви запозна с триковете за секси вид на кафявите очи. Сега ще обърнем внимание на синеоките дами. Вижте кои цветове и техники ще направят сините ви ириси още по-красиви и секси.


7-те най-подходящи цветове за сините очи:
Теракота: Крепачите с ръждива сянка са най-бързият начин да привлечете вниманието върху сините очи. Топлият цвят ги откроява по неповторим начин и им придава секси вид.

Пурпурни сенки: За модерен и горещ вид по-добре изберете лилаво през изумруд или кобалт, защото сините очи ще се загубят в сините или зелени сенки. Лилавите тонове ще ги подчертаят и ще им придадат закачлив вид.

Оранж: Звучи налудничаво, но оранжевите сенки за очи ще направят сините ви очи горещи и пленителни. Синьото и оранжевото създават силен контраст, което прави очите по-чувствени, смели и искрящи. Ласкателно загорелите оранжеви тонове върху клепачите са истинско вдъхновение за лазурните ви ириси.

Неутрален опушен грим: Черният опушен грим може да е класически, но той също така ще засенчи сините очи, вместо да ги открои. Ще смекчите погледа с неутрална палитра от богати кафяви тонове, примесени със златни и леко розови нюанси.

Бронз: Ако искате да опитате нещо по-смело, изберете бронзови нюанси, които ще балансират хладните тонове в очите ви.

Бежов молив, вместо бял: Маркирането на вътрешната линия на миглите с бял молив е най-старият трик за визуално уголемяване на очите. Дамите със сини очи, обаче, е по-добре да се въздържат и да използват бежов молив. Той ще стои по-естествено.
  
Тюркоазена очна линия и морско синя спирала: Може да звучи нелогично, но жените със сини очи е добре да избягват синята сянка. И все пак, ако не искате да се раделите с любимия си син грим, то поне го използвайте стратегически. Смелата, тюркоазена очна линия акцентира върху сините очи, а синята спирала е един фин начин за преливане на сините тонове в сиви или зеленикави.


Трикове за секси вид на сините очи


1. Ефирна сянка: Сините очи са толкова спокойни и пленителни, че не се нуждаят от един тон различни сенки за очи, за да изглеждат бляскаво. Отвесни сенки или дори използването на някои по-светли цветове са напълно достатъчни, за да откроят сините очи.
2. Матова сянка: Матовите сенки са едно добро решение за офиса и ежедневието. Нямате нужда от брокатени сенки, моливи и очна линия. Разбира се, малко блясък за вечерния грим никога не е излишен.
3. Припокриване на цветовете: Ако сте със сини очи, вие имате възможност да използвате няколко различни нюанса. Например, може да комбинирате светло кафяво и медено. Двата цвята са супер леки и ще изглеждат страхотно заедно.
4. “Стоплете” погледа: Сините очи са малко студени, затова вашата задача е да ги “затоплите” с подходящи топли цветове. Така ще смекчите погледа и ще го направите по-нежен. Използвайте земни цветове и дори някои по-светли фантастични тонове, които ще ви придадат ангелски вид.