Създателят на проекта пристига в петък, за да дирижира лично шоуто


60 от най-добрите музиканти у нас репетират вече втора седмица в студио 1 на БНР, за да се подготвят за двата 3-часови филм-концерта този уикенд в НДК. Нотите, с печат за достоверност, бяха доставени директно от Paramount още миналия месец. Според диригента Георги Патриков, който отговаря за подготовката на музикантите преди шоуто, въпреки че музиката е толкова добре позната на всички, синхронът се е оказал много по-сложен.
„В състава на симфоничния оркестър трябваше да включим и мандолина, китара, акордеон. Това не са типични за един такъв оркестър инструменти и правят сработката малко по-сложна, но пък крайният ефект е зашеметяващ. Придават един особен колорит към определени сцени от филма.“

Музиката на Нино Рота е отличена с "Грами", а на екрана ще си припомним актьорските превъплъщения на Марлон Брандо, Ал Пачино и останалите звезди от мафиотската сага.

„Това са едни мелодии, които всеки познава от обща култура, така че, предполагам, че ще бъде голяма атракция за слушателите и зрителите!”, коментира диригентът.

По време на самото шоу оркестърът ще бъде ръководен от създателя на този проект, Джъстин Фриър, който пристига в България този петък и по програма веднага ще се отправи към залата за репетиции.

"Кръстникът" ви очаква на 7-и и 8-и ноември в зала 1 на НДК и е едно предложение, на което не можете да откажете, както казва Дон Корлеоне.
Билетите на цени от 40 до 110 лв. можете да откриете в мрежата на Eventim в цялата страна, включително и на 84 бензиностанции OMV, кастите на EasyPay и билетен център НДК.