Връзкоманията е сериозно състояние на духа, от което страда главно женското съсловие. Изразява се в маниакално желание за връзка. В този текст ще разгледаме симптомите и евентуално ще потърсим решение. Все пак осъзнатият проблем е половин проблем!

Етикет

Особеност:

Връзкоманките винаги се нуждаят от етикет на отношенията си. Имат необходимост да са положили в рицарство мъжа до себе си и да са му дали титла. В противен случай сякаш не е истински, а e просто герой от приказка на Братя Грим.

Действителност:

Докато титлата "президент" е пожизнена, то титлата "гадже" е много повече от несъществена. Гарантираното жигосването като добитък не носи повече привилегии и облаги. То е нещо като повишение, от което получаваш повече работа и отговорности, но не и повече пари.

Аз не съм такава!

Особеност:

Връзкоманките са твърдо убедени, че сексът без чувства е нещо, за което се ходи в затвора. Всеки нерегламентиран коитус в отдел "човешки ресурси" на местната община е наказуем с от 3 до 5 години лишаване от свобода. Това е абсолютно неморално и подмолно извращение. Редно е да се практикува само при сключване на граждански договор за дълбока и емоционална връзка.

Действителност:

Пределно ясно е, че сексът с любов е милион пъти по-хубав, но когато няма риба, и веган тофу мъфините са риба, нали така? А и все пак, моля ви, другарки, по-човешка нужда от сексуалната е само онази, която си вършим сами в помещението с фаянс по стените.

Социален статут

Особеност:

Връзкоманките живеят емоционално в 18 век, затова вярват, че обществото гледа на липсата им на връзка като на болест, която трябва да се лекува с електрошокова терапия и източване на кръв, посредством пиявици.

Действителност:

Наличието или липсата на половинка не оказва никакво влияние на категоризирането на дамата. Както се казва в популярната поговорка: "Кажат ли, че сестра ти е курва, ходи обяснявай, че всички, с които е спала, са й били сериозни гаджета." Така де, че нямаш сестра.

Сценарий

Особеност:

За връзкоманките всичко трябва да се случва в педантичен ред. Първо среща на кафе, после разходка, след това кино и така нататък, и така нататък. Нещата се водят от неписани правила с марка "защото така трябва".

Действителност:

Накрая сметките и хронологията никога не излизат верни, а подобно живеене на подточки е точно толкова вълнуващо, колкото да слушаш как четат числата в бингото. Когато не си играл. 

Приятелките

Особеност:

Връзкоманката страда, че приятелките й си имат гаджета, а тя не. Тресе я силно чувство за малоценност и може би дори лека завист от този казус.

Действителност:

През по-голямата част от времето въпросните приятелки се оплакват от гаджетата си, но това по никакъв начин не я отказва от фикс-идеята да има и нея кой да я тормози.

На всяка цена

Особеност:

Връзкоманките имат крайно деструктивни наклонности. Те искат да са обвързани на всяка цена, защото иначе просто не се чувстват завършени същества.

Действителност:

Обикновено тази отчаяност ги свързва с мъже, с които нямат никакво бъдеще, защото или не ги харесват достатъчно, или са прекалено възрастни за тях. За тях важи поговорката: "Дърто, глупаво и грозновато, гадже щом ми е, е злато."

В заключение

Това състояние може да бъде третирано без фелдшер или психотропни вещества. Нужно е само малко търпение, докато дойде подходящ концесионер. Дотогава се забавлявайте, както намирате за добре. И помислете над следното. Кое е по-лесно? Да оцелеете сами в джунглата, или да оцелеете с някого? Ето на, вие сте една женска версия на Беър Грилс, живееща в джунгла от бетон. Вие сте силна, че не сте с кой да е!

Или просто наистина няма кой да се излъже с вас. В такъв случай си купете котка. Добре де, още една котка, защото ако положението наистина е "няма кой да се излъже", то със сигурност вече имате котка, чиято снимка носите в портфейла си.