От 28.09. до 09.11. Марс, планетата, която отговаря за начина, по който се отстояваме и борим за нещата, както и за старта и новото начало, ще пребивава в знака Козирог, най-сериозният и отговорен знак от зодиака.

Марс управлява знака Овен и по принцип представлява не особено рафинирана, но доста мощна енергия или импулс, следователно пребиваването на планетата в знака Козирог е конфликт сам по себе си, защото първичният импулс към отстояване и постигане на целите, по един или друг начин ще бъде посечен от задръжките, приготовленията, страховете и желанието за изпипване на нещата, присъщи на знака Козирог.

Много е вероятно през периода голяма част от нас да не могат много добре да концентрират своята енергия и настъпателност, за да постигнат необходимото.
Много е важно да съумеем да се борим за нещата, които искаме, без да позволяваме на прекалено големите задръжки и прекалено голямата пасивност на ни завладеят. Ако сме достатъчно последователни и прецизни в действията си, периодът ще е идеален за стартиране на сериозни начинания и граденето на стабилна структура, както в личните, така и в професионалните ни дела.

Най-добре ще се отрази преминаването на Марс през Козирог на земните знаци Телец, Козирог и Дева, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях може да се очаква много силен вътрешен подтик към действие и към демонстрация на талантите и уменията им, който ако са достатъчно сериозни ще успеят да реализират по най-добрия възможен начин и да имат успех с неща, които са важни за тях отдавна.

Препоръчва им се да са последователни и упорити, прескачайки пречките и спънките, които не е изключено да им излизат на пътя. Важно е да запазят достойнството и умереността си, но също така е важно да обръщат достатъчно внимание на другите и да се стараят да изясняват своите позиции ясно, без да губят самообладание и да се самозабравят.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби не е изключено усилено да изготвят стратегии за действие. Възможно е дълго да планират и изпипват нещата, но така и да не съберат смелост за действие. Не е изключено те да имат конфликт между нещата, които трябва да свършат и нещата, които искат да правят, рискувайки накрая нито работата да им е свършена както трябва, нито почивката и удоволствията им да са наистина удовлетворяващи, заради гузна съвест и недостатъчната ефективност на професионалното поприще.

При Водолеите, Близнаците и Везните от въздушния тригон са възможни любовни терзания и романтични увлечения. На тях ще им е нужна смелост на сърдечния фронт и достатъчна настъпателност за отстраняване на неразбирателствата.

Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец по всяка вероятност ще търсят начини на направят добри инвестиции и дългосрочни сделки. При всички случаи е важно да си планират добре нещата и да не действат през глава, силно идеализирайки предложенията, които получават в периода.