Марс в Рак до 9/8/2015

Навлизането на Марс в знака Рак ще ни подтикне да се оттеглим за малко от външния свят и да се потопим в тесния кръг на близки и любими хора. През този период ще бъдем много по – сензитивни, чувствени и емоционални. Като малките деца ще търсим подкрепата и любовта на близките до нас хора. Не е изключени самите ние да изпитаме потребността да се погрижим или да подадем ръка. Сега, повече от всякога можем да усетим несигурност в заобикалящия ни свят и да потърсим помощ и съчувствие от любимите ни хора. Нямаме нужда повече да се идентифицираме с ролята, играна пред света, а ще изпитваме потребността да разкрием и бъдем самите себе си.

 

Всичко скрито, сякаш излиза на повърхността и повече не можем да се преструваме.Емоционалното ни състояние, чувствата и всичко, което сме прикривали досега, може да се излее като водопад, провокирано от нуждата да намерим съчувствие и емоционална подкрепа, но без страха, че ще изглеждаме беззащитни или слаби. Ракът е знакът на миналото и на носталгията по онези прекрасни времена, когато сме се чувствали волни като птици, без каквито и да е ангажименти към света. Носталгията и тъгата нерядко съпровождат този транзит, с желанието отново да се върнем там, където сме били истински щастливи.

 

Марс в Рак ще ни помогне да бъдем щастливи и сега. Достатъчно е да разкрием и споделим истинските си чувства, реалните си потребности, съкровените си мечти. И изведнъж ще се озовем пред вратите на Рая, защото само когато сме истински и автентични, само когато свалим маските на силни и самодостатъчни хора, когато излезем от фалшивите и обществено значими роли, ще изпитаме радостта на собственото си и неповторимо Аз.

 

По време на този транзит, могат да изплуват от миналото хора, идеи, стари копнежи и мечти, които да преобърнат и трансформират дългосрочните ни планове и цели. Ако не сме простили тогава, сега е времето да простим, ако сме спрели тогава, сега е времето да продължим. Марс в Рак ще ни научи да се вслушаме във вътрешния си глас, да чуем плачът или смехът на детето у нас. Интуицията и вътрешния ни глас ще саботират разумните и логични аргументи и е добре наистина да се вслушаме в тях. Всяко решение, взето на този транзит, е решение на сърцето, не на ума.