От 28.01. до 10.03. Марс, планетата, която символизира силата и енергията, с които се борим за нещата и отстояваме себе си, ще преминава през управлявания от нея огнен знак Овен.

През целия престой на небесното тяло тук, можем да очакваме да сме наистина борбени и постигащи. Ще защитаваме позициите си ясно и отчетливо и по всяка вероятност ще успеем да поставим начало на важни за нас неща, като някои от нас ще започнат значима връзка, а други ще стартират успешно бизнес начинание или ще направят печеливша покупка или инвестиция.

Особено облагодетелствани от преминаването на Марс през знака Овен ще бъдат огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успят да намерят сила и мотивация да прескочат, каквито и препятствия им се изпречват на пътя към постигането на целите. Ще се чувстват изключителни и специални. Ще вярват в успеха си и именно заради това нищо няма да може да им се опре.

Кардиналните знаци Козирог, Рак и Везни ще бъдат принудени от обстоятелства или хора покрай тях да защитават позициите си и да се борят за постигане на своето. При тях не са изключени конфронтации с хора от близкото обкръжение, но важното е че с търпение и постоянство, уверено защитавайки мнението си и търпеливо напредвайки към целите си, ще добиват увереност и ще се развиват в правилната посока.

Водолеите и Близнаците ще са изключително комуникативни и общителни през целия период. Една част от тях ще се сдобият с ново средство за комуникация или транспорт, а други ще подписват нови важни за тях договори или документи.

Телците и Девите ще работят усилено по утвърждаването на авторитета си и ще се изкачват усилено по професионалната стълбица. Важно е обаче да не забравят да обръщат внимание на половинките си. Възможно е доста да пренебрегнат личните си отношения, а това да нарани близките им хора.

Рибите и Скорпионите е възможно да трябва да се напасват към нови и независещи от тях обстоятелства. Не са изключени промени в личния им живот, както и на работните им места. Запазвайки позитивизма и концентрирайки се върху най-важното ще успяват бързо да овладяват ситуацията и няма да има нещо което да им се опре при тези промени и което да ги тормози по-дълго време.