Американското филмовото студио Marvel обяви, че разширява добре познатите ни и обичани супергерои с нови такива, сред които Доктор Стрейндж, Черната пантера и Капитан Марвел .

На специално организирана среща с фенове в Холивуд, компанията представи заглавията и датите за излизане на екран на предстоящите продукции до 2019 г. Обявеният списък включва както продължения на супер успешните адаптации по комикси, така и ленти за супергерои, които тепърва ще имат своя дебют. 

Първо по кината ще се завъртят филмите "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" (The Avengers: Age of Ultron), който ще тръгне на 1 май 2015 г. Юли месец същата година се очаква "Човекът-мравка" да "полази" всички ни. По-късно пък, на 6 май 2016 г. ще бъдем спасени и опазени от "Капитан Америка 3" (Captain America: Civil War). След това, през ноември 2016 г. ще се появи лентата "Доктор Стрейндж". Той е бивш неврохирург, който губи способността си да оперира и се обръща към магията.

"Ако бяхме избрали изпълнителя на главната роля, щяхме да го представим", отговори на спекулациите, клонящи към актьора Бенедикт Къмбърбач, президентът на студио Marvel Кевин Фейги.

"Пазители на галактиката 2" ще можем да гледаме през май 2017 г., а поредицата "Тор: Рагнарьок"- през юли 2017 г. Най-накрая ще се насладим и на дългоочакваното трето продължение на приключенията на "The Avengers: Infinity War", планувано в две части ( май 2018 г. и май 2019 г.).

По думите на Фейги, от Marvel разполагат с достатъчно време, за да изберат актриса за ролята на Капитан Марвел. Избраната актриса ще има за цел да привлече интереса на повече дами към света на Marvel, чиито заклети почитатели, както знаем, са основно мъже.

Кевин Фейги казва, че на този етап няма планове за отделна продукция за приключенията на Черната вдовица, изиграна от Скарлет Йохансон, но тя активно ще продължи снимки в другите екранни приключения на Marvel.

Нова завръзка ще се появи обаче на небосклона и това е Черната пантера, алтер егото на Т'Чала - първия афроамерикански супергерой в популярните американски комикси. Ролята е поверена на Чадуик Боузман, а официалното представяне е планувано за 3 ноември 2017 година. 

"Благословен съм да бъда част от вселената на Marvel", сподели Чадуик Боузман, който присъстваше на представянето заедно с актьорите изиграли "Железния човек" и "Капитан Америка" - Робърт Дауни-младши и Крис Еванс.

Както сигурно знаете, филмите на Marvel са съществена част от портфолиото на "Дисни", които ги закупиха. По думите на Фейги първите десет продукции на Marvel, стартирали през 2008 година с "Железният човек" (Iron Man) и "Невероятният Хълк" (The Incredible Hulk), са реализирали приходи от над 7 милиарда долара.

И това ако не е успех!