Тайната на красивата кожа се корени не само в сложните козметични процедури и скъпи кремове, но и в богатството на натуралните съставки на домашно приготвените маски и скрабове.


Днес ви предлагаме една изключително лесна и ефективна маска, чиито 2 съставки най-вероятно имате в кухнята си. Маската помага за хидратацията, бори се с акнето и има благоприятно влияние върху заличаването на фините бръчки. Една процедура с тази маска ви струва стотинки. Ето как да си я приготвите:

 

Съставки:

• 1 малък или ½ голям банан
• 1 супена лъжица мед

Начин на приготвяне:

Нарежете банана на филийки и го поставете в купа заедно с меда. С вилица размачкайте плода и разбъркайте, така че да се получи хомогенна смес.

Употреба:

Нанесете маската върху добре почистена кожа. Оставете да подейства за около 15-20 минути, след което изплакнете с топла вода.

Ефект:

Бананите са богати на витамин C, A, E, B6 и B12, както и на калий и магнезий. Нанесени директно върху кожата, тези полезни вещества могат да изравнят тена, да регулират омазняването на кожата и дори да премахнат фините бръчки. Медът от своя страна има естествени антибактериални свойства, което помага в борбата с акнето и лекуването на белезите от него. Освен това, медът помага за абсорбирането и задържанео на влагата.