Ние от Dama.bg ги предлагаме да се насладиш на този сладкиш заедно със следобедното ти кафе...

Продукти:

200 обезсолено масло
125 г кафява захар
75 г мед
150 мл течна млечна сметана
300 г счукани орехи
100 г брашно (ползвах пълнозърнесто от лимец)
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
1 ч.л. настърган пресен джинджифил

Приготвяне:

В тенджера се слагат маслото, медът и сметаната. Разбъква се периодично докато маслото се стопи.

В кухненския робот се смилат орехите така, че да останат на по-едри парченца. 

Смесват се в купа заедно с брашното, бакпулвера, канелата и джинджифила и се добавят към течната смес, свалена от котлона. Разбърква се добре с шпатула или вилица и се изсипва в тава, която е предварително покрита с хартия за печене.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто. Приблизителното време е около 20-25 минути.

Добре е преди да се поднесе, сладкишът да бъде охладен. По желание може да се украси с розички от сметана.

Източник: Sugarmouse.club