Софи Лоудър е само на 23 години, но още при раждането й се случва нещо невероятно. Годините минават, Софи навлиза в пубертета и тогава с тялото й започва да се случва нещо необяснимо - по време на всеки цикъл, момичето започва да получава контракции точно като на бременна жена. Така Софи получава болки, които са същите като контракциите при раждане, някои от тях с продължителност от около 72 часа.

 

"Първият път се случи, когато бях само на 13... Имах чувството, че тялото ми бива буквално разкъсвано отвътре. Наложи се майка ми да се обади на бърза помощ, за да може някак тази мъчителна болка най-накрая да спре! Тогава започнаха и месеци, в които ме тестваха по всевъзможни начини."

Медицинското обяснение на лекарите и идва и те установяват, че Софи е родена с две матки и че лявата и е нормална, но при дясната нещата не стоят съвсем така. Всеки месец, точно по време на цикъла на момичето, тя се пълни с кръв, което е присъщо на жена, бременна в 9-тия месец и така "лъже" тялото й, че трябва да роди.

"Постъпвала съм в болницата повече от 30 пъти. Накрая лекарите ме научиха да контролирам контракциите си с помощта на дихателни упражнения и стана по-поносимо. Раждах повече от 100 пъти, но само веднъж беше истинско раждане. Когато казвам, че ме боли, това не би било достатъчно точно. Когато родих Чейс бях под упойка, заради цезерово сечение, така че за съжаление не мога да сравня болката с истинското раждане и моите фалшиви контракции. Не бих пожелала това на нито една жена. Едно раждане е повече от достатъчно, нищо че от съвсем малка искам да имам дете. Сега съм щастлива с моя малък мъж!", разказва Софи пред "Мирър".

Днес Софи живее с приятеля си Джън и малкия им 2-годишен син Чейс.