Великолепната Мег Райън за това какво е да бъдеш жена...

Но преди това, ето няколко интересни факта от нейната биография: 

- Родена е на 19 ноември 1961 г. във Феърфилд, САЩ.
- Истинското й име е Маргарет Мери Емили Ан Хайра.
- След ранните си роли в „Топ Гън” (1986 г.) и „Обетована земя” (1987 г.) привлича погледите върху себе си с участието си в „Когато Хари срещна Сали” (1989 г.). Именно за този филм тя получава и първата си номинация за „Златен глобус”.
- Сред най-известните й филми са „Безсъници в Сиатъл”, „Френска целувка”, „Град на ангели”, „Имате поща”...
- Три пъти е номинирана за „Златен глобус”, два пъти е избрана за най-забавна актриса във филм (за лентите „Безсъници в Сиатъл” и „Когато Хари срещна Сали”).
- Състоянието й се изчислява на 45 млн. долара.
- През 1991 г. се омъжва за актьора Денис Куейд, с когото участва в няколко филма. Преди да сключат брак обаче, Денис трябва да се пребори със зависимостта си към кокаина. През 1992 г. се ражда синът им Джак Хери. През 2001 г. двамата се развеждат. Няколко години по-късно Мег споделя, че Куейд многократно й е изневерявал.
- През 2006 г. Мег осиновява 14-месечно момиченце от Китай на име Дейзи Трю.
- През 2010 г. започва връзка с певеца и продуцент Джон Меленкамп, но три години по-късно се разделят.

1. Не мисля, че съвременната жена осъзнава на какви забързани обороти живее, докато не спре за минутка и не осъзнае колко шумен и напрегнат е станал животът й и макар и неусетно, колко се е отдалечила от истински важните неща.

2. Идва един момент в живота ти, когато разбираш, че най-малките неща всъщност значат най-много.

3. Казват, че кавалерството е мъртво. И това ни изпълва с недоволство срещу мъжете. Но кога за последно ти направи за себе си това, което очакваш от своя „кавалер”? Кога си купи цветя? Или билет за концерт? Кога си подари нова рокля?

4. Мисля, че най-важно, но и и най-трудно за нас, жените, е да разширим перспективата си. Да се освободим от нещата, които ни ограничават. Да забравим за разбитото си сърце и преживените разочарования. И да бъдем отново себе си.

5. Всеки глупак може да бъде смел. Куражът обаче, скъпа моя, означава да те е страх и въпреки това да продължиш напред.

6. Майчинството ме промени страшно много. В живота ти се появява човек, за когото си готова да направиш всичко, абсолютно всичко. И изведнъж виждаш истинската жена в себе си. И разбираш, че щастието ти вече не зависи от някой мъж. Или от парите ти. Или от работата ти. Щастието ти е точно тук, пред теб, в очите на eдно малко същество...

7. Да си работеща майка, за съжаление, значи винаги да разочароваш някого. Най-вече теб самата. И няма какво да направиш. Просто трябва да го приемеш. Приеми, че не си перфектна и никога няма да бъдеш. Най-доброто, което можеш да направиш, е да бъдеш себе си.

8. Когато се събудиш, когато наистина се събудиш за живота, душата ти триумфира. Чувстваш някакво огромно освобождаване – от грешни представи за това какво представляваш и как трябва да живееш, представи, натрапени ти от други или от самата теб. Тогава интуицията ти се събужда и сякаш започваш да виждаш всичко по-ясно. Започваш да живееш. Без съжаления и чувство за вина. Без страхове. Просто да живееш.

 

9. Искам да кажа на мъжете: колкото повече жени назначавате във вашите компании, толкова по-голям е шансът да промените света. Искам да кажа на жените: отстоявайте правата си, развивайте уменията си, бъдещето на света е във вашите ръце.

10. Обичам да правя филми за жени. Жени, които не познават достатъчно себе си и които сега се преоткриват. Жени, които имат нужда да чуят гласа си... Истината е, че нас, жените, ни възпитават първо как да се социализираме – как да сме мили, как да се харесаме на останалите. После ни учат как да се грижим за мъжа до себе си. Но не ни учат как да сме мили със себе си и да се харесаме на себе си. Как да се грижим за себе си. Това е моето послание към жените:

преди да мислите за другите, помислете за себе си!