Овен

Без значение каква роля в живота Ви заема Овенът - приятел или съпруг, този мъж е еднакъв във всяко амплоа. Той е агресивен, енергичен и егоистичен до мозъка на костите си.


Представителите на тази зодия често са непрактични и импулсивни, но никога скучни. Може да имат доста недостатъци, но в никакъв случай не бихте ги упрекнали в липса на фантазия. Животът на Овена е като чаша с пенливо вино - там винаги нещо се случва, кипи и 'гъделичка'. Когато отидете с него на среща няма как да бъдете сигурни къде и по какъв начин ще приключи рандевуто. Освен това трябва да свикнете и с регулярната промяна в поведението на мъжа Овен - в единия ден той може да харчи безразборно, а на следващия да пести всяка стотинка.

Представителите на тази зодия омагьосват жените до такава степен, че нежните създания буквално губят ума си. Избраницата на Овена обикновено получава всички прелести на живота, които може да си пожелае, но често изпитва усещането, че се намира на ръба на вулкан, който ще изригне всеки момент. Овенът се държи като ревностен собственик - неговата любима трябва да му принадлежи безрезервно - от главата до петите. Самият той обаче обожава леките авантюри (понятието брак за него е сходно със затвор, а мъжът от тази зодия определено мрази да се чувства като арестант). Парадоксът е, че същото време изисква от партньорката си абсолютна вярност. Ако тя му изневери, дори и без да е имало физическа 'консумация', то връзката им приключва веднага и завинаги. И за да не се случи подобно нещо, Овенът винаги е нащрек и ревнува от всичко и всички, които носят мъжки панталони.

На жената, която е отдала сърцето си на Овен, никак не й е лесно да издържа на забързания начин на живот, който води любимият й. Дамите, които си мечтаят за спокойствие, домашен уют и утопична идилия следва да избягват мъжете Овен.

Често зад неговите арогантни маниери на егоист се крие очарователно малко момче, което се нуждае от майчинска закрила. Така че колкото по-скоро успеете да вникнете в неговата истинска същност, скрита зад шумното му перчене, толкова по-бързо ще успеете да покорите сърцето му. Идеалната жена за него трябва да бъде въплъщение на женствеността, но в същото време да е и дръзка 'хулиганка'.

По правило мъжете Овен имат страхотно чувство за хумор и ако са в състояние да понесат цинични изказвания, то плоските и глупави шеги за тях са отблъскващи.

Овенът е роден лидер. Той обича да прави всичко по своему. Този мъж е в състояние да заработи купища пари, но често се случва така, че не е богат. Харесват му лукса и екстравагантността, но имайте предвид, че няма да Ви позволи да харчите заплатата си, купувайки му мили подаръци, защото за него това е признак, че демонстрирате своята власт.

За да запазите любовта на Овена трябва да се научите да бъдете романтична, безгрижна, интересна, различна всеки ден и да се лишите от излишната скромност. Ако съумеете да го убедите, че сте най-прекрасната в света, сърцето му ще е Ваше завинаги. На практика Овенът никога не започва няколко връзки едновременно. Не е в състояние да прикрива чувствата си и ако отношенията Ви са към края си, то Вие лесно ще разберете това само по погледа или тона му.

Овенът лесно се пали и бързо избухва. Ако се скарате, той може да Ви наговори 100 обидни неща в рамките на минути, а след час да бъде искрено удивен, че Вие все още помните думите му. Често именно той прави първата крачка към сдобряването.

Ако Овенът е уверен в нещо, то Вие можете да загубите целия си живот, доказвайки му, че греши, но така и да не постигнете желания ефект. В такива случаи той сякаш спуска щори пред очите си и запушва ушите си с памук, а в следващия миг пък може да му хрумне да направи нещо съвършено противоположно. Абсолютно безсмислено е да му казвате, че само преди минути е имал съвсем друго мнение - той даже няма да си спомня за този момент.
С Овена е лесно да поддържате разговор, особено ако говорите за него самия.

Овенът и секса

Овните, по правило, обичат да доминират и да играят по свои правила. Озовавайки се с мъж от тази зодия в леглото (ако разбира се е в леглото, а не в колата или някъде другаде, защото подобни възможности са повече от вероятни), то надали ще правите любов в мисионерската поза.

Типичният женски отговор "Дай ми време да помисля" с Овена просто не върви. Той иска да чуе 'да' незабавно и веднага да се пристъпи от думи към дела. Може би неговата 'атака' ще Ви се стори твърде стремителна, но имайте предвид, че почти не съществува възможност да забравите въпросната нощ (ден). Ще му хареса, ако му направите комплимент за начина, по който прави секс, но не прекалявайте с ласкателствата, тъй като той не е глупав и е в състояние да различи фалша от искреността.

Ключовата дума в правенето на любов с Овен е 'импулсивност'. Мъжът от тази зодия се отдава напълно и очаква същото и от Вас - без задръжки и скромничене. Той ненавижда, когато еротичните му фантазии са посрещани без ентусиазъм. Обича пламенните жени и всичко, което дори отдалеч му напомня за рутина, го отблъсква. Затова, ако желаете да омаете Овена, просто бъдете страстна и изобретателна.

Този мъж няма навика да се замисля за последствията и когато прави секс може да мисли само и единствено за случващото се в настоящия момент. Уви, за контрацепцията трябва да се погрижите сама. Да, може би, някъде около леглото си той ще има презерватив, но това далеч не означава, че ще го използва по собствена инициатива.

По време на самия акт Овенът се държи по същия начин, както и в ежедневието - предпочита да 'стои на командния пулт' и да дава разпоредби.

От всички останали представители на Зодиака, мъжът Овен е най-склонен към садизъм - за да получи оргазъм понякога му е нужно да хване грубо партньорката си за косата... като това е едно от 'най-милите' неща, които може да направи...
Изпада във възторг от коленичила жена и поради тази причина обожава всякакви сексуални вариации на тази тема.
Да контролирате поривите на Овена в леглото е възможно само в позата 69 - единствено тогава сексът няма да напомня на път с еднопосочно движение.

Телец

Упорит, твърдоглав и несломяем - Телецът никога не бърза с взимането на решения, но ако вече си е поставил цел, то ще се движи към нея като жив валяк за асфалт - бавно, но сигурно. Спорът с Телец си е истинско изпитание за нервите. Този мъж не само не умее да преговаря, но и не желае да се научи да го прави. "Съществуват две гледни точки - едната е грешна, а другата е моята" - счита Телецът и никакви доводи не могат да му въздействат.
В спора той предпочита да използва не толкова словесни аргументи, колкото езика на тялото. Поради факта, че природата обикновено не лишава Телеца от силни мускули, гледката си е доволно заплашителна. :)

Мъжът Телец е убеден в това, че любовта от пръв поглед е пълна глупост, измислена навремето от отвеян романтик. Нуждае се от време, за да може страстта да го завладее и по правило, влюбването му е предшествано от дълъг подготвителен период. Обичайните женски похвати от типа на кокетниченето, практически нямат никакъв ефект върху този мъж.

Телецът обича да се обгражда с комфорт. Ако Ви е поканил на гости в дома си, всичко ще бъде като сцена от любовен роман - приглушена светлина,  тиха и приятна музика, шампанско... при това, сервирано със стил. Всички тези детайли за него са не по-малко важни от самия процес на съблазняване и резултата от това.
Телецът е способен да пропусне 'последното питие', ако види, че дамата все още не е взела окончателно решение и спокойно да се отправи да спи.

Мъжът Телец се отличава с умението си да се разбира с околните. Ако критикува някого за нещо, то ще го направи градивно. Този мъж не се страхува от тежката работа - колкото повече препятствия има на пътя му към целта, толкова по-голям интерес представлява тя за него.

Той надали ще отиде на разпродажба, за да си купи по-евтини дънки. Телецът далеч не е склонен да икономисва по този начин, тъй като предпочита само най-доброто. Няма значение за какво става въпрос - за питиета, храна или секс - всичко трябва да е първокласно.

Праволинейните Телци обичат жени, които не издребняват във въпроси от сорта на "Ти обичаш ли ме?". Тези мъже няма да Ви пеят серенади под прозореца и не очаквайте, че ще Ви предложат брак, слагайки пръстен на дъното на чашата с питието Ви например.

Мъжът Телец не изпитва никакви съмнения в собствената си сексуалност, затова не изпитва и необходимост да се самодоказва пред партньорката си.  Ако искате да бъдете с него ще трябва да се приспособите към неговия вкус, което не е никак трудно, защото за Телеца жената е красива такава, каквато е.

Представителят на тази зодия знае цената на парите и посяга към спестяванията си само, когато е твърдо убеден, че това е наистина необходимо. Никой не може да го накара да посегне към скътаните си авоари, освен ако той самият не е готов да го направи. Въпреки това не бързайте да окачествявате въпросните мъже като скъперници - това, че не хвърля парите си на вятъра, далеч не означава, че ще му досвиди да Ви поднесе обеци с диаманти, ноутбука на Вашите мечти или билет за пътешествие като подарък за рождения Ви ден.

Въпреки факта, че Телецът създава впечатление за здрав и силен човек, на него му е нужно доста време, за да се възстанови след боледуване.
В сравнение с другите представители на Зодиака тези мъже ходят значително по-често на лекар. Не се страхуват от медицинските специалисти, защото инстинктивно усещат, че трябва да се грижат за здравето си.

При общуването с Телец най-добре избягвайте съветите и препоръките, дори и много да Ви се иска да ги изкажете. Външно миролюбив, той лесно се ядосва, когато си помисли, че го подценяват.

Телецът се отличава със завидна злопаметност и неумение да прощава - така че не се изненадвайте, ако по време на спор, той изкара всичките Ви грешки, при това от самото начало на познанството Ви.

Жената, която иска да получи нещо от Телеца посредством заплахи или шантаж, я очакват големи неприятности. По-добре действайте елегантно, меко и с финес.

Телецът е склонен към ревност, а неговата ревност е всеобхватна. Един от малкото представители на Зодиака, който сериозно ще осмисли предложението Ви да си останете приятели след раздялата - просто, защото собственическото му чувство е твърде развито. Въпреки това преди да продължите отношенията си по този начин, претеглете всички 'за' и 'против'. Телецът е доволно труден за общуване човек, който критикува (почти винаги градивно)  всичко и всички.

Друго типично качество - способни са да защитават докрай своята гледна точка, дори и когато тя отдавна е загубена.
Рядко правят нещо, което да е в полза и на другите - прекалено големи егоцентрици са.

Мъжете, родени през първите две седмици от този знак на Зодиака, като правило, не се отличават с търпеливост. Те искат да получат всичко "тук и сега", незабавно! Дотолкова са устремени в постигането на целите си, че често губят много повече енергия, сили, време и нерви, отколкото е необходимо.
Тези, които са се появили през последните две "телешки" седмици, са склонни към "заобиколни маневри". Те винаги ще проверят щателно нещо преди да се хвърлят към него.

Ако искате да се научите как да общувате правилно с мъжа Телец, вземете пример от тореадорите, които не се втурват директно към бика, а търпеливо изчакват той сам да се приближи до тях...

Телецът е идеален партньор за търпеливите и разумни жени, които търсят в мъжа закрилник и мечтаят да могат да се скрият зад крепкото му рамо от всички житейски несгоди.

Телецът и секса
Представителят на тази зодия обича секса. Ако другите мъже се занимават със сластни игри, за да се отпуснат и удовлетворят собствената си жажда за власт или пък, за да докажат мъжествеността си, то Телецът съвсем не е такъв. Той се интересува от интимността в чистия ѝ вид - секс заради секса.

Мъжът от тази зодия може да бъде окачествен като идеалния любовник - той усеща какво иска партньорката му и никога не бърза да премине от прелюдията към самия акт. Спонтанният секс не е за него. Не очаквайте от него нещо екзотично. Той прави любов по "проверена схема", но за сметка на това полага максимум усилия, за да не разочарова партньорката си.

Някои жени са на мнение, че в секса Телецът е доста простоват и праволинеен. Да, може и да е така, но пък  успехът на крайния резултат не може да се подложи на съмнение. Тези мъже компенсират липсата на фантазия със способността да правят любов безкрайно дълго...

Ако все пак Ви се прииска разнообразие, вземете инициативата в свои ръце. Само не бъдете рязка - един намек е напълно достатъчен.
Естественият аромат на женско тяло действа изключително възбуждащо на Телеца, а ако се поглезите малко, държейки се като мъркаща писанка, то той ще Ви направи уникален чувствен масаж.
Не се изненадвайте, ако поиска да целува пръстите на краката Ви и включи в прелюдията елементи на оралния секс. Телецът обича да пуска в действие езика си.

Близнаци

Този човек никога не седи на едно място - като че ли именно той е послужил за вдъхновение при създаването на прочутия мартенски заек. Когато си имаш взимане-даване с Близнак започваш сериозно да си задаваш въпроса дали той не се опитва да живее няколко различни живота едновременно.
Той никога не е напълно щастлив 'тук и сега', ето защо бърза да се озове на друго място, където според него ще е по-интересно и хубаво.
В този мъж никога не трябва да бъдете сигурни до край, на 100%, винаги съществува вероятността внезапно, изведнъж, да Ви разлюби, да се усъмни във Вашите (а и собствените си) чувства, да намери друга или да направи всичките тези неща наведнъж.
Близнаците често си противоречат, но това не означава, че не вярват (доколкото им е възможно) и в двете съвсем противоположни версии. Например - той може да ухажва една жена пламенно, но същевременно тя да му е напълно безразлична. Разбира се, всичко отлита бързо - като летен дъжд...

Той ненавижда установените графици и просто физически не е в състояние да спи, да се храни, да работи, да се занимава със спорт или любов 'по часовник'. Близнаците определено мразят да бъдат 'заложници на Времето".

Той е необикновено умен и красноречив. Този мъж е способен в разговор да жонглира с няколко теми едновременно. Даже не си и помисляйте да го победите в словесната баталия! Думите за Близнаците са тяхно любимо оръжие, при това за масово унищожение, и те си ги ползват с обич и завидна кадърност.

Той очарова, омагьосва, съблазнява - и е напълно наясно със силата на своето обаяние. Близнаците постоянно градят грандиозни планове и проекти, но когато се стигне до момента да преминат от думи на дела - ентусиазмът им рязко се изпарява.

Мъжът от тази зодия трудно понася пораженията - обсипва се безжалостно с упреци и потъва в бездната на депресията, което потвърждава тайния му страх да се окаже несъвършен. Въпреки това, по правило, съвсем скоро се появява 'бодра смяна' на подтиснатото, пораженческо настроение - нови интереси, които повличат Близнака в поредния слалом.

Близнакът е способен да запретне ръкави и да свърши една камара работа за време, което ще удиви повечето хора, при това такова количество работа, за което обикновено са нужни двама или повече човека. Но... отново ентусиазмът му изчезва бързо... Този мъж ненавижда рутината и обикновено многобройните му хобита му носят много повече удоволствие от работата.

Близнаците са изключително влюбчиви, но въпреки това, колкото и силно да харесват жената, те не са готови да пожертват заради нея собственото си "АЗ" или да започнат да "играят по нечия чужда свирка".

Монотонността, еднообразието, предсказуемите отношения са нещата, които карат Близнака да се чувства зле и провокират желанието му да изчезне светкавично бързо - а това той го умее. Определено!

За да бъде щастлив на него сякаш му е нужно постоянно да преодолява някакви препятствия.
Ако сте усетили, че на Близнака му е скучно с Вас - внимавайте! Той не е от тези, които дълго се прозяват, излегнати лениво на дивана - съвсем скоро ще си намери друг обект на внимание. А Вие? Вие просто ще станете част от неговите спомени.

Най-големият проблем на Близнака е неговото неумение да доведе започнатите неща до финал. В момента, в който разбере къде се крие същината на проблема и какво точно е естеството му, той престава да представлява интерес за него и веднага съзнанието му се прехвърля някъде другаде.

В работата той често е смятан за "най-бистрия ум" и е ценен заради креативността и новите си, често блестящи идеи. Близнакът е гениален стратег, но изключително лош практик.

Близнаците и парите са почти несъвместими. Те буквално изтичат измежу пръстите им. В момента, в който се видят с някакви средства, придобитото буквално започва да прогорява джобовете им и представителите на тази зодия незабавно си намират повод и начин то да бъде изхарчено.
Кога изпитват стабилност? Единствено при липсата на такава.

В душата си този мъж винаги ще си остане едно малко момче, зодиакален аналог на Питър Пан, който просто отказва да порасне. Съвсем типични за него са 'детските' качества на малкия тиранин - любопитство, вечно търсене на нови и нови удоволствия и страст към разрухата...

Жените играят голяма роля в живота на Близнака, но по правило, той получава и взима много повече, отколкото дава.
Когато мъжът от тази зодия се отправи на лов за поредното женско сърце, той е движен не толкова от сексуално желание, колкото от жаждата да изпробва нещо ново и непознато. Не следва да очаквате от Близнака дълбоки, всепоглъщащи чувства - неговата любов е по-скоро повърхностна. Той пърха от една жена на друга, подобно пеперуда на цветна поляна.

Но запомнете - няма нищо по-сладко от самото начало на романс с Близнак и нищо по-горчиво от времето, когато неговият интерес започне да отслабва... а това, както вече казахме, се случва доволно бързо.

Близнакът и секса

При мисълта за предстоящ сексуален контакт сърцето на Близнака не започва да бие по-бързо, нито пък му секва дъха. Не се заблуждавайте!
Ако има желание той е способен да съблазни всяка една жена и да я доведе до точката на "сексуално кипене". За съжаление обаче това желание невинаги се проявява в него...

Близнакът се вълнува не толкова от самия процес, колкото от това как изглежда самият той отстрани. За някои това изпълнение на двете роли - действащ и наблюдаващ, може и да представлява трудност, но не и за Близнака.

Сексът под завивките, в дълбоката нощ и на тъмно - не са за него. Близнакът се възбужда от светлината, множеството огледала, в които може да разглежда всички детайли на любовната игра и от порнофилмите. Той с удоволствие ще изпробва всичко, което Ви хрумне или пък, което му мине през ума - играчки, лубриканти, афродизиаци, мед, шоколад... всичко! Но никога няма да Ви причини болка, за разлика от Скорпиона например.

Оралният секс за този мъж е просто секс. Близнакът в никакъв случай не може да бъде наречен 'майстор на кунилингуса', но и желанието на партньорката му да му достави удоволствие не предизвиква у него бурен възторг.
Той е почитател на 'разтегленото' удоволствие. Представителите на тази зодия обожават прелюдиите - бавната, изключително бавна любовна игра, дългите предварителни ласки - това са неща, от които кръвта им буквално закипява. Но самият акт, уви, е доста кратък, макар и наситен със страст.

По принцип за Близнака няма никакво значение къде ще се отдаде на любовни удоволствия. Често той е в състояние да се озове в леглото с всяка една жена. Оп! В леглото ли казахме? Разбирайте и в колата, и във входа, и на покрива на някоя сграда дори...
Тези мъже притежават едно изключително качество - освен, че са способни да омаят всяка жена, карайки краката ѝ да се подкосят, те са в състояние и да ѝ говорят точно това, от което тя има нужда да чуе... при това, без дори сама да е намекнала за това.

Когато прави любов, Близнакът удовлетворява най-вече своето собствено любопитство и жаждата си за нови преживявания. Но тъй като умее да създава романтична, чувствена атмосфера 'в спалнята', този му 'изследователски' подход често му е прощаван.
Близнаците обожават разнообразието. Например би му харесало да прави секс и да наблюдава едновременно. Ако партньорката му включи в любовната игра и елементи от мастурбацията, това съвсем ще бъде по негов вкус.
Често е привличан от груповия секс, като почти не отдава значение на съотношението мъже-жени, като участници в процеса. Близнаците често са бисексуални...

Рак

Надали някой може да се похвали, че мъжът Рак за него е като отворена книга. Представителят на тази зодия старателно крие своите тайни дори от най-близките си приятели, а какво остава за случайните познати. Той не се отличава с 'желязно' спокойствие, но пък честичко 'провесва' на вратата табелка с надпис "Потънал съм в себе си, не ме търсете скоро".
По правило Раците са идеалисти и сантиментални мечтатели. Този знак е управляван от Луната и в зависимост от нейната фаза Раците ту се потапят в дълбините на отчаянието, ту се възнасят до немислими висоти на еуфорията. Като допълнителен 'бонус' е и дарбата им да подтикват хората да се движат в тази или онази посока.

При първа среща може да Ви се стори, че Ракът е твърде скован или отнесен и не е склонен да флиртува. Но това е един от случаите, в които първото впечатление е измамно. Следващия път той може да бъде мрачен и недостъпен, а след това капризен и инатлив - да разгадете настроението на Рака е все едно да се опитате да забогатеете, като играете на рулетка. Има някакви шансове, но далеч не големи. Ракът е изключително сложно създание с променливи настроения, който отчетливо вижда и усеща в другите хора дори най-малкия намек за неискреност, болка, тъга или каквото и да било друго чувство. С представителите на тази зодия никога не е твърде лесно или пък скучно.

Мъжът Рак иска да вярва, че е изцяло "ЗА" равноправието между половете и феминизма, но всъщност, дълбоко в душата си, на него му е приятно да се чувства като "закрилник на нежния пол". Обикновено той е вежлив, галантен и обноските му напомнят джентълмен от старата школа.

Ракът предпочита красивите жени, но с това изискванията му не се ограничават. Впечатлението от женското очарование не трябва да изчезва, когато хубавицата заговори. Умниците-красавици въздействат на Рака като магнит. Въпреки това да покриете всички очаквания на мъжа от тази зодия практически не е съвсем възможно.

Този мъж се нуждае от идеал. Ако нещо го е разочаровало, Ракът предпочита да мълчи, затваряйки се в черупката си, отколкото да обсъжда причините за своето внезапно разочарование от нещо, което доскоро го е привличало.

Ракът обожава вкусната храна и разбира от елитни питиета, но не очаквайте от тях подобно умение що се отнсася до избора на подходящи дрехи. Представителят на тази зодия предпочита удобното облекло и вещи. Около него е пълно с такива предмети, към които той се отнася като към най-добри приятели. "С тези ботуши ходих на концерт на  Елтън Джон" или "Този пуловер го носих през студентските си години". Дори не се опитвайте да изхвърлите някоя вехтория от гардероба му - очаква Ви скандал.

Раците обичат да разговарят, не са склонни винаги да преглъщат думите си и имат дарбата да убеждават хората в правотата си. Ако в хода на дискусията някой не подкрепя 'рачешката' гледна точка, този мъж няма да спре да говори, докато не убеди своя опонент. В същото време обаче Ракът е прекрасен слушател.
Не пренебрегвайте и умението му да помага на другите при решаването на проблемите им. Неговият остър аналитичен ум е способен да се справи дори с най-сложните задачки.

Той не обича да рискува - дори и когато е много "напечено" предпочита да прилага консервативни методи.

Ракът е изключително чувствителен, срамежлив и сантиментален, трудно се разделя със стари приятели, работа и градове, в които е пребививал - противопоставя се на тези (и всякакви други) промени с всички сили.

Раците са в състояние да поддържат едно приятелство цял живот. Те обожават срещите със стари познайници, съученици и колеги и винаги намират какво да си кажат с хора, с които не са се виждали от години.

Ако има възможност нищичко да не се променя - Раците обезателно ще се възползват. Подобен подход се разпростира във всички сфери от живота му - от жилището до бизнес делата. Този мъж е невероятно зависим от миналото и помни хиляди малки детайли, за които другите отдавна са забравили.

На него, както на никой друг представител от Зодиака, са му нужни постоянни и регулярни потвърждения и доказателства за това, че го обичате.
Не започвайте с Рака неангажираща ръзка - той се отнася към любовта твърде сериозно, за да бъде принизяван до сексуален партньор за една нощ. Този мъж изисква от любимата си същото, което той самият е готов да ѝ даде - физическа и духовна близост, вярност, нежност, уважение... Той вярва с цялото си сърце в съществуването на истинска любов и е в състояние да преодолее всякакви препятствия - това е неговият начин да бъде щастлив и спокоен.

Раците изневеряват изключително рядко - предпочитат уюта и топлината на собствения си дом пред съмнителното удоволствие от краткотрайните връзки. Те са склонни към дълготрайни взаимоотношения, но ако е настъпила раздяла няма да 'посипват главата си с пепел' твърде дълго и скоро ще намерят нов обект на чувствата си. Ако обаче сте успели да покорите сърцето му, не се съмнявайте - ще Ви помни през целия си живот.

Ракът и секса

Единственото, което наистина му е нужно, това е одобрение и поощрение. Ако жената каже на Рака какъв чудесен любовник е, той ще направи всичко, за да не я разочарова. Ако пък тя е достатъчно умна, за да го накара да повярва, че именно той е човекът, който я посвещава в тайните на секса, то тогава Ракът ще се посвети на нейното удоволствие.
Представителят на тази зодия е свръхраним - никога не му казвайте, че сте правили еди-какво си с бившия си и не му правете остри забележки, че не се справя добре. Той не само ще се обиди, но и на мига ще се затвори в черупката си.

Ракът е снизходителен и напорист едновременно. За да се потопите в морето на удоволствието е достатъчно просто да позволите на Рака 'да води' процеса. В самото начало на любовна връзка с мъж от тази зодия всячески избягвайте каквито и да било прояви на вулгарност, грубост или цинизъм. За този мъж е присъщо да идеализира любимата си и всякакво 'падение' от отредената ѝ роля може да застави Рака да прекрати връзката много скоро. С времето обаче Ракът може да се примири с тези малки недостатъци, стига те да му бъдат 'поднасяни' постепенно и по малко - 'по лъжичка' на няколко дни.

Ако искате сексуалният интерес на Рака към Вас да не охладнее, просто трябва да го 'подгрявате' от време на време като демонстрирате собствените си нежни чувства. В момента, в който този мъж усети, че във връзката Ви преобладава само физическото привличане, а емоциите отсъстват - той ще даде на отношенията Ви заден ход.

Ракът не е от тези, които забравят за прелюдията, бързайки да преминат към същината на процеса. За него е от особена важност не само той да получава удоволствие, но и (преди всичко) жената, с която прави любов.
Ракът в никакъв случай няма да Ви унижи, да Ви причини болка или да Ви накара да правите нещо, за което е сигурен, че няма да Ви достави щастие. За него оргазмът на партньорката му е от съществена важност, а ако се случи така, че да се съчетае с неговия, по едно и също време, това той приема за още едно доказателство за силна любов.

Фантазията на Рака не се ограничава само в пределите на спалнята. Може и да се въздържи от свръхекстремния секс на необичайни места, но пък у дома си ще направи всичко възможно, за да изпълни помещението с чувствена атмосфера.
За разлика от Близнака, Ракът не само е чувал за клитора, но и владее до виртуозност изкуството да Ви достави удоволствие с пръсти, устни или език.

Възбужда се безкрайно от луксозно дамско бельо, от открити рамене, от копринената кожа на гърдите и деколтето, както и от сладкото ухание на цветни парфюми.

Лъв

Мъжът Лъв е винаги в роля: той е дяволски привлекателен и съвсем съзнателно използва този факт. Веднага след като влезе някъде, погледите на присъстващите се отправят към него, подобно стрелката на компас...

Лъвът предпочита красивите жени, но при едно условие - те трябва да бъдат облечени стилно, но семпло и да говорят с тих глас, най-добре шепнейки, така че да не засенчват неговата царствена особа.

При по-близко познанство Лъвът често се оказва тиранин и деспот.
Мъжът от тази зодия обожава да участва в съревнования и непременно печели. Дори неговото поражение се превръща в малка победа. Какъвто и кисел лимон да сервирате на Лъва, той винаги е способен да изтръгне и последната капка от него, превръщайки киселия плод във вкусна лимонада.

Повечето от Лъвовете са екстроверти, когато са сами буквално повяхват и разцъфват отново при появата на потенциален слушател или зрител.
Обичат да се смеят много и силно.

Ако се опитате да погледнете емоциите и чувствата, криещи се зад лъвската мания за величие, ще установите, че и този хищник си има уязвимо място.

Лъвът се нуждае и често се обграща с хора, които му се възхищават, за които е като слънчева светлина и които не пестят думи, и начини да ласкаят царствената му особа.

Лъвът не обича половинчатите неща - това се отнася за всички сфери от живота му, в това число и любовта. Ако има любовна връзка - то във въздуха трябва да искрят изблици на чувства, а душите да горят в огъня на страстта.

Лъвът е убеден, че животът ни е просто една игра. Той е солидарен с Шекспир и винаги излиза на сцената, за да играе - с любовта, с живота, с парите... надявайки се да победи Съдбата...

От Лъвовете се възхищават и мъже, и жени. Първите - защото Лъвът рядко (или по-точно - никога) позволява да бъде унижен; да 'падне' до степен, че другите да могат да тъпчат отгоре му, а вторите ценят в него умението да се държи царствено, да бъде ефектен и впечатляващ.

Лъвовете са добри и верни приятели, които в трудна минута ще окажат подкрепа не само с думи, но и с дела.

Типичното състояние на мъжете Лъв е да са влюбени.
Партньорките им, дори тези, които не са съумели да се справят и преглътнат размерите на егото им, по правило не остават с лоши чувства след раздялата, като повечето от тях запазват и възхищението си.

Въпреки всичко казано до тук, представителят на тази зодия може лесно да бъде манипулиран. Обсипете го с ласкателства и хвалби, без да се боите, че можете да прекалите и дори не е нужно да се стремите да правите комплиментите си възможно по-тънки. С помощта на тази тактика от Лъва можете да получите каквото пожелаете - повишение на заплатата, услуга и дори предложение за брак.

Ако в момента мъжът Лъв не е влюбен, това може да означава само едно:  че той току-що е разлюбил някоя жена, и е поставил едновременно два препинателни знака: точка в края на романа и многоточие на поредната страница от живота си. Бъдете сигурна, че той е готов за начало на нова любовна история. Лъвът не може да бъде истински щастлив, ако редом до него няма очарователна персона, която да е готова да пърха около него.
По ирония на съдбата, въпреки склонността си към любвеобвилност, Лъвът далеч не може да бъде титулован като експерт по отношение тайните на женското сърце. За съжаление доста често сключва брак не с дамата на мечтите си, а с тази, която най-добре е е съумяла да използва неговата най-голяма слабост - тщеславието.

Можете да 'побъркате' Лъва и по доста по-'хуманен' начин - просто му намекнете за някаква съществуваща тайна или загадка в живота си и... побързайте да се хвърлите в прегръдките му. Този самоуверен тип, който е убеден, че жените са прозрачни, рязко загубва устойчивостта си, когато разбере, че всъщност нещата стоят по малко по-различен начин...

В работата си Лъвът далеч не е изряден и търпелив, но умее по невероятно убедителен начин да представя плодовете на труда си. Детайлите и малките подробности го дразнят безкрайно, ако изобщо ги види, и той никога не е виновен, че нещо не се е получило както трябва. Това разбира се никак не радва колегите му, но през лъвската глава дори за миг не минава мисълта какво очакват другите хора. Лъвът е творческа натура, но в глобален мащаб - неговото творчесто рядко има дълбочина.

Той моментално губи царственото си великодушие, ако плановете му бъдат осуетени и е препоръчително да бъдете крайно внимателни при общуването си с него в такива моменти. Най-добре да изчезнете нанякъде или да не го провокирате.
Впрочем, в борбата между Лъва и Депресията, победител винаги излиза Лъвът. По някакъв начин той винаги намира у себе си повод да се изкачи отново на гребена на вълната.

Представителят на тази зодия е болезнено ревнив и надали ще успеете да се отървете от склонността му да Ви подлага на кръстосан разпит - къде сте ходили, какво, с кого и защо сте правили... Също така бъдете готова и да Ви подозира в изневяра или началото на нов романс при всяко Ваше излизане без него. Оптималният вариант е да се държите като кралица, за която е недопустимо да се мислят подобни неща.

Лъвът и секса

Сексът за Лъва е още един повод да демонстрира своето майсторство и да проведе еротична презентация. Бъдете сигурна, че с царствено величие ще пренебрегне всички условности и правила. Жената, която се озове с него в леглото, трябва да запомни едно много важно нещо - той не търпи отказ, така че по-добре се откажете от главоболието и научете наизуст наръчник от сорта на  "10 причини, поради които да правим секс". Цялата работа е там, че Лъвът е дотолкова уверен в собствената си неотразимост, че приема нещата по следния начин: щом желае интимна близост, няма начин и партньорката му да не иска същото.

Жената за Лъва е като трофей, който след като е в негово владение всякакви деликатни ухажвания, изчаквания и плахи движения са просто ненужни глупости, отнемащи излишно много време. Поради този му специфичен стил у неговата партньорка често се поражда странното чувство, че негласно се е съгласила да участва заедно с Лъва в някаква сексуална олимпиада, но за съжаление той е финиширал пръв, оставяйки я далеч зад себе си или, още по-зле, на резервната скамейка. Какво изпитва дамата по време на секса; дали е достигнала до оргазъм; удовлетворена ли е - това са 'глупави' въпроси, които представителят на тази зодия не си задава, но изисква от нея да не забрави да го похвали след акта и да му даде най-висока оценка за отличната техника, която (според него) е приложил.

Запомнете, че Лъвът е готов за секс навсякъде и по всяко време. Той няма да Ви каже - не тук, не сега или не така.
За разлика от някои мъже, които не обичат шумните гласови изпълнения, за Лъва е важен всеки еротичен стон или вик. Това за него са сигурни признаци, че жената е възхитена от уменията и мъжествеността му.

Възбужда се от покорните жени и обича изцяло да контролира процеса - любими са му позите, в които дамата не трябва да прави нищо друго, освен да се наслаждава на ритъма, наложен от него самия.

Ако дълго време лишавате Лъва от секс, бъдете сигурна, че той ще стане буквално неудържим и няма да може да мисли за нищо друго.

Дева

Мъжът Дева има остър ум. Първото, което го интересува за другите хора е имат ли те средства и как се разполагат с тях. От неговата гледна точка, разхищението на парите е един от най-тежките грехове, защото парите са мерилото, с помощта на което могат да бъдат оценени успехите и постиженията на хората.

Все още на света не се е родил човек, който да е способен да уговори мъжа Дева да извърши някакво приключение или авантюра, ако има дори и минимален риск за провал. Девите притежават някакво вътрешно чувство, което работи като сигнална лампичка, предупреждавайки ги и позволявайки им да избягват всякакъв род опасности. Може би това дори не е чувство, а интуиция, подсилена с аналитичен ум и умение да прегледат дадената ситуация, предвиждайки пет хода напред.
"Не"-то, казано от този мъж, винаги означава само и единствено "Не" и никога "Може би".

Мъжът Дева е изключително придирчив в избора си на приятели и много рядко бърка. А ако все пак се случи подобно недоразумение, то то е само веднъж. Девата никога не прави една и съща грешка два пъти.

Този тип е уверен, че всички останали трябва да постъпват съгласно неговите очаквания и именно заради това е прекалено критичен. Той просто не може да премълчи, става ли дума за чужди недостатъци. На Девата буквално ? се завързва езика, наложи ли се направи комплимент някому.

Той с удоволствие спортува, старае се да се храни здравословно и обича разходките на чист въздух. Този начин на живот му помага да се справи с нервността си.

Жените за мъжа Дева са някакъв куриоз, изискващ внимателно изучаване. Странна играчка, с която може да експериментира и да се глези. А сексът е просто още една от множеството приятни страни на живота, но не и цел на съществуването.

Сред родените под този знак има най-много кариеристи. Девите са дотолкова заети с това да постигнат съвършенство в професията си, че за романтика им остава съвсем малко време. Те са последователни, неимпулсивни и притежават силно развито чувство за отговорност. По правило, Девите заемат втория по значимост пост в крупни компании - те са методични, надеждни, отговорни, но заради присъщата им скромност рядко ги назначават на ръководни позиции. Девите са изключително добросъвестни работници и обикновено изпълняват перфектно поставените им задачи.

Никога няма да видите този мъж небрежно облечен или необръснат, неговата педантичност се разпространява и до гардероба му.

Мъжът Дева надали ще Ви накара да полудеете от любов, загубвайки връзка със Земята, но със сигурност ще се погрижи за това да се чувствате щастлива и доволна с него.
Той няма да изисква от Вас да се откажете от досегашните си интереси и ще остане дружелюбен и загрижен във всяка една ситуация. Много е трудно да го накарате да излезе от кожата си, дори и да се стараете с всички сили.

Ако след романтична вечеря затворите вратата пред носа му, той никога няма да започне да блъска по нея и да настоява за продължение на купона. Този мъж ще изчака търпеливо самата Вие да го поканите в спалнята си. Той не е ловец, а по-скоро, тъкмо обратното - предпочита да бъде желан трофей.

Мъжът Дева се отличава с истинско търпение. Там, където другите мъже се отказват от всякакви мераци и спират с опитите си да покорят непристъпно женско сърце, той ще продължи да се домогва до поставената цел.

По отношение на любимата жена Девата често избира ролята на мъжът-баща, защитникът и покровителят, даващ мъдри съвети. За Девата е изключително трудно, просто мъчително, да се реши на женитба. Дълго се разкъсва от съмнения дали изобщо е необходимо да направи тази стъпка, действително ли му е нужна тази жена, достатъчно добре ли е обезпечена, няма ли да започне да се меси в личните му привички, опитвайки се да го откаже от любими за него занимания и... ако разумът му каже 'ок', то този мъж все пак ще направи предложение, но то няма да е разпалено.

В брака той ще внесе надеждност и вярност, но не и желание да излизате по купони, както и устройване на неочаквани романтични изненади. В почивните дни той би предпочел да отиде на малка екскурзия или да почете книга. От друга страна, опасението, че този мъж ще се прибере пиян на сутринта с оправданието "Имам право да изляза за малко с приятели" не важи.

Мъжът Дева е живата гаранция за финансова стабилност - той обича и умее да пести пари, но в същото време не е скъперник. Никога няма да започне да се 'стиска', ако става дума за разумно похарчени пари. Избирайки този мъж, то Вие избирате стабилност, надеждност и сигурност в бъдещето, но не и романтика.

На първа среща с Девата най-добре не закъснявайте, освен ако не искате тази среща да е и последната. Той искрено вярва, че умението да пристигне на време е едно от главните женски добродетели. Освен това изпада във възторг от тактичността, царствената осанка и познаването на етикета. Отивайки на среща с този мъж, няма нужда се опасявате, че ръката му ще предприеме необмислено и нахално пътешествие по коляното Ви.

Мъжът Дева и секса

Мъжът Дева не е Казанова. Далеч не може да бъде обвинен, че 'тича след всяка фуста'. Ако той Ви е показал, че Ви харесва - дерзайте и вземете инициативата в свои ръце. Този мъж е прекалено срамежлив, за да направи първата крачка.

Към първия сексуален акт Девата ще подходи много, много внимателно. Ако сте на Вашата територия, той ще си донесе всичко необходимо (според него) - пижама, самобръсначка, афтършейв, четка за зъби, риза, чорапи, а така също, алармата на мобилния му ще бъде нагласена предварително, за да не се успи за работа.

В леглото той никога няма да се държи грубо, да Ви подчинява на желанията си или да властва над Вас. Неговата любовна прелюдия е разиграна, като по ноти, щателно разучена и дори лееекичко напомня реализирана на живо глава от някой учебник по секс. За сметка на това обаче мъжът Дева, свикнал да подхожда към всичко методично, има идеална представа за женската анатомия и знае какво и в каква последователност да прави, за да може неговата партньорка да изпита оргазъм. Харесва му, когато всичко е красиво и естетично. За да може този мъж да получи пълно удоволствие от секса, в спалнята не трябва да бъде просто прибрано, а (почти) стерилно чисто.

Девата е свръхчувствителен към еротични намеци и буквално му се завива свят, когато една жена започне да го съблазнява по този ефирен начин. Не очаквайте от него полет на сексуалната фантазия, въпреки че той много ще се постарае да Ви се хареса.

Мъжът Дева няма да започне да изучава нови сексуални техники, докато партньорката му не го притисне. И въпреки всичко, казано до тук, представителят на тази зодия бързо ще загуби интерес към секса, ако той стане рутинен. Да, малко вероятно е да Ви изневери, но пък ще отдели внимание да провери дали наистина интернет не е пълен с порно...

Везни

Везните и спорта не са особено съвместими. Сред представителите на тази зодия мъжете с атлетично телосложение са рядкост. Те предпочитат по-интелектуални забавления - шах, карти, монополи и други настолни игри.

Мъжът Везни е добър събеседник и очаква от отсрещните същото. Ако не правите разлика между Моне и Мане или между Бетовен и Пикасо, то надали ще му бъде интересно с Вас.

Представителят на тази зодия е дружелюбен и има ярко изразено чувство за справедливост.
Дипломатичен, тактичен, умеещ да носи шеги и на свой гръб.
Мъжът Везни е добър колега и доволно лош шеф.
Компромисите са неговата стихия, в която няма равен. Въпреки това медалът има и обратна страна - ако се налага бързо да се вземе някакво решение, то Везните ще се колебаят до безкрайност. Определено не им е присъщо да направят избор самостоятелно.

Основният проблем на мъжа от тази зодия е, че от една страна няма случай, в който той да не иска да пъхне любопитния си нос, но от друга, категорично не е готов да отговаря за нещо лично.

Притежава отлична интуиция. Седем пъти премислете преди да му "хвърлите прах в очите". "Човекът-рентген" веднага забелязва чуждите неискрени подбуди и мотиви, въпреки че рядко използва тази информация за лични облаги. По-скоро се опитва да оправдае тази или онази постъпка...

Мъжът Везни е ценител на прекрасното. Увлича се по архитектурата, живописта, музиката, театъра и... жените... определено жените!
В ранен етап от взаимоотношенията той е безкрайно магнетичен и използва очарованието си по пълна програма. Знае как да завоюва жената, въпреки че, когато най-накрая се сдобие с нейната благосклонност, започва да се чуди нужна ли му е тази дама изобщо.
Причината за това поведение е своеобразният му перфекционизъм. Везните искат всичко да се случи в най-подходящия момент, по най-съвършения начин.
Най-малките отклонения от идеалния вариант ги карат да започват всичко отначало, но вече обектът може да е друг...

Везните са изключително чувствителни към похвали и комплименти, които, ако са казани на място, могат да ги вдъхновят за всякакви подвизи.
За жените, които знаят какво искат, мъжът Везни е лесна плячка. Той неусетно се влюбва, но с големи усилия завършва взаимоотношенията. Ненавижда споровете и скандалите!

Представителят на тази зодия започва да се интересува от момичета от най-ранна детска възраст. Обикновено този интерес продължава през целия му живот.
Той би бил щастлив, ако неговата избраница е спокойна, може да се владее и не изпада в крайности и истерии.
С голяма трудност различава любовта от приятелството, но в едно е убеден - любимата му няма право да флиртува с други мъже! Това обаче не му пречи да използва правилата на двойния стандарт, стане ли въпрос за него самия... Не очаквайте безпрекословна вярност от мъжа Везни. Той рядко изпитва дълбоки чувства и отношенията му с жените могат да се нарекат по-скоро повърхностни. Този дяволски очарователен мъж не вижда нищо лошо в това да "върти" два романса едновременно...

Привличат го добре облечените жени с дълги коси и влажни, блестящи, подмамващи към целувка устни.

Мъжът Везни и секса

За представителя на тази зодия задача № 1 в секса е оргазмът на партньорката му. На нея ѝ остава просто да поеме инициативата в свои ръце и нежно ( в леглото Везните не обичат насилието и командите) да му покаже какво ѝ е нужно, за да достигне до върха на насладата. Той веднага ще откликне на всичките ѝ желания и незабавно ще се заеме с изпълнението им. Най-важното - недейте да нервничете! Не бързайте! С Везните трябва да сте търпеливи. В никакъв случай не мислете, че ще загубите времето си. Този подход ще Ви позволи да се насладите на прелюдията, а комбинацията от неговата способност да прави любов и спокойствието, на практика Ви гарантира чувство на дълбоко и пълно удовлетворение. Везните са добре запознати с женската анатомия, надарени са с отлична интуиция и са способни да отгатнат и реализират еротичните Ви фантазии.

Мъжът Везни е истински секс-маратонец и нека неговата неатлетична външност не Ви заблуждава. Шансовете да достигнете първа до края са много големи. Но бъдете внимателни - ако сексът се превърне в рутина, Везните веднага губят интерес.

Дори и в пристъп на изгаряща страст този мъж никога няма да скъса дрехите Ви, а "художествено" ще Ви съблече - изцяло в съответствие със собствените му разбирания за красота и естетика. По време на прелюдията той е търпелив, нежен, грижовен и изобретателен, а преминавайки към същината на акта - съсредоточен и целеустремен.

Скорпион

Страстен, емоционален, непредсказуем - Скорпионът рядко се замисля за последствията от своите постъпки, но това далеч не отблъсква околните, по-скоро се случва обратното...

Скорпионът буквално излъчва енергията на еротизма - на болшинството от жените той действа абсолютно хипнотично (за щастие има и такива дами, които са 'имунизирани' срещу тази му обаятелност;)).
Следва да кажем, че никак не би навредило, ако Скорпионите носят на врата си табелка, на която да пише: "Внимание, високо напрежение!" или "Не пипай, ще изгориш!". Дамите, които искат просто да пофлиртуват е по-добре да стоят надалече от тези мъже и да не си играят с огъня. Тяхната дремеща, подобно недотам заспал вулкан, сексуалност може да се събуди във всеки един момент, а Скорпионът не търпи провал.
Представителят на тази зодия е напълно убеден, че когато жената казва "не" всъщност има предвид "да", затова бъдете подготвени, че той няма да отстъпи за нищо на света, докато не получи това, което желае. Някъде дълбоко в душата си Скорпионът се досеща за съществуването на фразата "Всичко или нищо", но де факто в живота той активно използва само първата част от това изречение.
Този отмъстителен тип никога нищо не забравя и не прощава и именно поради тази причина изключително лесно си създава врагове. Във всеки конфликт той е много опасен, даже жесток противник и е по-добре да премислите няколко пъти преди да решите да влезете в пререкание с него. Възстановяването на мира след "война" с него е нещо доста сложно: Скорпионът не знае що е това жалост или компромис.
Да се разбере поради какви причини Скорпионът постъпва така или иначе е трудна задача - те сякаш се задвижват от някакви сложни, дори мистични подбуди. Въпреки своята привлекателност в очите на нежния пол, мъжът от тази зодия изключително рядко изневерява на любимата си. Скорпионът е противоречива натура: той с цялото си сърце желае да запази независимостта си, но отчаяно се нуждае от човек, на когото да може да се облегне в труден момент. Този мъж често прилага в действие политиката на двойните стандарти - от една страна той презира чуждите слабости, а от друга - счита наличието на такива у себе си за нещо напълно естествено.
Склонен е да преобразува енергията си в удоволствия: секс, наркотици и... алкохол - това са нещата, с които той често трябва да се справя. Печалният резултат от тези му действия може да бъде наркотична или алкохолна зависимост. Справедливо ще бъде, обаче, да кажем, че Скорпионът обикновено има достатъчно сили и воля, за да може да се справи с тези зависимости: подобно легендарния барон Мюнхаузен, той е способен сам да се издърпа от блатото, в което се е натресъл.
За Скорпионите от съществено значение е и тяхната работа - нито един от тях не изпада във възторг от мисълта, че трябва да извършва физически труд. Представителите на тази зодия умеят да се концентрират, притежават жива фантазия, мъжество, силна воля и жажда за предприемачество - по правило, съчетанието на всички тези качества означава успех. Ако става дума за финанси и инвестиции, то Скорпионите демонстрират отлични делови похвати, а да ги уговорите да вземат участие в каквото и да било "мръсно" бизнес начинание си е на практика невъзможно.
Скорпионите имат един огромен недостатък - обожават да решават проблемите мълниеносно, за да могат незабавно да им се разкарат от главата. За съжаление, подобен подход не винаги се оказва успешен.

Скорпионът и секса

Скорпионът обича да доминира - да държи под контрол и емоциите си, и своето либидо. Сексът за него е игра, в която, по правило, му върви. Той се наслаждава на преследването и интересът му може да бъде завладян само от жена, която е харесвана от другите мъже.
Озовавайки се в леглото със Скорпион, можете да разчитате, че реалността ще надхвърли всички Ваши очаквания. Той е ненаситен, но само не очаквайте от него някакви специалн сексуални техники и похвати. Когато прави любов, този мъж се ръководи единствено от чувствата и поривите си, както и от мисълта за задоволяване на потребностите си.

Неговите целувки никога не са нежни, и като цяло му харесва да действа доста грубо, понякога дори болезнено. Синини и смучки Скорпионът с удоволствие оставя върху тялото на партньорката си, "маркирайки" по този начин своята "собственост". Той е убеден, че на всички жени им харесва да бъдат покорени и да се подчиняват на мъжа, ето защо често се държи в леглото в съответствие с тези си убеждения - крал, пред който жената трябва да коленичи и... да "провеси език".

Гола, току-що излязла от банята, жената може да го подлуди, ако силне притисне мокрото си тяло в него. В този случай Скорпионът надали ще стигне до леглото, по-скоро ще люби партньорката си още в банята, прилепяйки гърба й до студените плочки. След първата "еротична серия" вероятно ще последва и втора, но в спалнята. След секса със Скорпион е твърде възможно да се почувствате така, сякаш са Ви пуснали първо в бетонобъркачка, а след това дълго са преминавали през Вас с валяк за асфалт.
С тях е изключително трудно да се споразумеете за контрацепция - Скорпионите ненавиждат презервативите и половият акт с употреба на предпазни средства е подвиг, който сякаш не им по силите. За тях крайно важни са собствените им усещания и възможността да доведат започнатото до край. Не ненавиждат нищо повече от това да се опитате да ги поучавате - приемат го като лична обида и обвинение в сексуална некомпетентност.

Обожават еротичните експерименти, дори и най-странните, а основният критерий за избор е незабравимото преживяване. Тези мъже обожават да използват играчки за възрастни. Повече ги влече сексът в необичайни места и с всички сили се стараят партньорката им да получи не един оргазъм, а няколко.

Стрелец

След запознанството със Стрелец, животът сякаш придобива нови краски...

Той е очарователен, жизнерадостен, остроумен и умее да се държи така, че до него всяка една жена да се чувства неотразима. Но не си позволявайте да бъдете заблудена - ако се вгледате по-внимателно, то е твърде възможно да забележите, че погледът му 'се стрелка' от едно женско лице на друго.
Стрелецът е идеалист с романтична нагласа, който е уверен в това, че следващата дама в живота му ще бъде Неговата Единствена! Въпреки разочарованията, с които от време на време се сблъсква, той си остава оптимист. Всеки ден за него е извор на нови възможности. Представителят на тази зодия е толкова лъчезарен и жизнелюбив, че може да се събуди усмихнат и радостен, защото е четвъртък, например.

Този човек живее живота си според емоциите  си и това, което му диктува сърцето. Харесва му да бъде влюбен, но не и да обича.

Стрелецът е майстор по създаването на проблеми, ето защо романсите му почти винаги са кратки. Той се опасява от прекалено близките взаимоотношения и ненавижда женската ревност, затова често предпочита леките, с нищо неангажиращи авантюри.

Ако по време сключването на брак, предложат на Стрелеца възможността "тази сделка да е валидна само в продължение на година-две", то той обезателно ще се възползва. Уви, мъжът от тази зодия никога не знае какво точно иска. За да бъдем искрени, в неговата формулировка, казаното от нас по-горе, би звучало по следния начин: "Знам много добре, какво точно НЕ искам."

Повечето от мъжете, родени под този знак, са открити - каквото им е на ума, това им е и на езика и както може би се досещате, тактичността не е качество, с което Стрелците  могат да се похвалят, че притежават в обилие. За сметка на това обаче, ако представителят на въпросната зодия Ви даде обещание, то бъдете сигурна, че ще направи всичко възможно да го изпълни.

Стрелецът е прекрасен приятел - надежден и търпелив, но в ролята на любовник, той проявява съвсем други качества. За него жената е вид проект и ако са направени инвестиции (няма значение дали става дума за пари или за време), които не са оправдали неговите очаквания, то пощада няма. Този тип ще я разкритикува, правейки я на пух и прах, но въпреки това, не бързайте с изводите, защото понякога (доста често) подобна яростна реакция от страна на Стрелеца е показател, че въпросната жена му е изключително близка...

Стрелецът обожава мистериите и недомлъвките във всичко - даже, ако няма нужда да крие връзката си, той може и да я пази в тайна.
Настроението му скоростно се мени, невротичен е и често страда от депресии. За щастие, депресивните му периоди приключват доволно бързо.

Сред Стрелците има много и успешни финансисти, но въпреки това, понякога се случва така, че представителят на тази зодия работи неуморно за компания, която не го оценява.

Стрелецът не е фен на светските мероприятия и сбирки, на които се събират тълпи от хора, които почти или изобщо не се познават. Той предпочита малките приятелски купони и партита.
Този мъж обожава да пътешества - постоянната смяна на лица, градове и впечатления изцяло съответства на неговия характер. На практика на него му е все едно накъде ще се отправи, защото има приятели навсякъде.

Стрелецът и секса

Сексът за Стрелеца далеч не е най-важното нещо в живота. Да, на него безспорно му харесва процеса, но флиртът, ухажването и бляновете по прекрасна дама го привличат много по-силно.
Ако все пак му се отдаде да заведе 'уловената плячка' в спалнята си, то със сигурност разочарования няма да има. Стрелецът е пламенен любовник и под 'пламенен' имаме предвид почти буквалния смисъл на думата. Този мъж е горещ, страстен и нетърпелив. За съжаление понякога актът приключва твърде бързо, но в никакъв случай няма да останете с лошо впечатление.

Да скучаете 'в леглото' със Стрелец е трудно - той обича да експериментира, сменяйки различни пози или правейки любов на екстремни места. Достатъчно е само да намекнете - и той веднага ще изпълни всякакво Ваше еротично желание.
Готов е на сексуални подвизи три, четири пъти на ден (понякога и повече), като далеч не е задължително това да е само с една партньорка. За този мъж количеството напълно може да замести качеството.

Стрелецът е майстор на еротичния масаж и използва не само ръцете си, но и устните... Обича сам да открива местонахождението на "горещите точки" по тялото на партньорката си.
Изключително лесно е да доведете Стрелеца до 'пълна бойна готовност' - той се възбужда дори при съприкосновението на мъжкото си достойнство с женско тяло, да - и през дрехите!

Женските крака, обути в чорапи с жартиери са фетиш на огромна част от Стрелците.
На мъжете от тази зодия безотказно им въздействат класически похвати, като например да седнете кръстосвайки елегантно краката си, а след това бавно и шумолящо да смените позата... или пък уж небрежно да си играете, разклащайки обувката си, като я 'държите' с пръстите на крака си...

Козирог

Любовта и сексът за Козирога са такива естествени потребности, като сънят и храната. Възможно е още при първата среща да забележите, че този сексапилен мъж очаква от жената изпълнение на всичките си желания. От неговата гледна точка, във всяка 'ледена кралица' живее 'гореща мацка'. И въпреки че Козирогът не притежава притегателната мрачно-еротична енергия на Скорпиона, в никакъв случай не може да пренебрегнете неговия сексапил. Неговата ярко изразена сексуалност е основната причина и за 'наглостта' му. Освен това, когато Козирогът реши да вкара в леглото си някоя жена, не се съобразява с никакви предразсъдъци. Момичешката наивност и неопитността не са пречка за него, дори напротив, този мъж често е привличан от по-млади особи.

Представителят на тази зодия живее на принципа: "Аз съм секси, ти си секси, защо да губим повече време в приказки?" Той не приема откази и е готов да почака само в един-единствен случай - ако жената има сериозни (наистина сериозни, а не измислени) причини да не пристъпи към развитие на нещата незабавно.

Козирогът се нуждае от увереност, че е обичан. Към своята любима той предявява 'повишени изисквания', като например силна привързаност, дълбоки чувства и пълно себеотдаване. Ако тя достатъчно умело се справя с 'галенето' на егото му и постоянно му дава ясно да разбере, че неговата компания е най-прекрасната в целия свят, то може да бъде уверена, че държи Козирога на 'къс повод'.
Тези мъже не изневеряват и искрено се удивляват, разбирайки за кръшканията на познати и приятели. "За какво ми е друга, след като вече съм намерил идеалната?" Козирогът е готов да принадлежи на една жена безрезервно.

Той предпочита домашния уют пред шумните партита, но това далеч не означава, че с него ще скучаете. Козирогът е като качествен коняк - с възрастта става все по-благороден, а сексуалните му 'техническо-тактически' характеристики само се подобряват.

Въпреки това, идеалната жена, от гледна точка на Козирога, трябва да бъде не само прекрасна любовница, но и да е блестяща в други роли - да е добра домакиня, домашен психотерапевт и верен приятел едновременно. При положение, че дамата отговаря на гореизброените условия, този мъж е готов да се съгласи, че безоблачната, истинска любов наистина съществува и че неговата любима му е предначертана от самата Съдба.

Козирогът е 'парично-ориентиран' мъж и борави с финансите изключително разумно, внимателно, отичтайки всички възможни рискове.

Той винаги прави това, което счита за свой дълг.
Ако интересите му не съвпадат с тези на другите, не прави компромис. Дори и да Ви се струва, че сте победили и можете да го преубедите, не се залъгвайте! По този начи (правейки се 'на луд') той просто се опитва да печели време.

Този човек определено умее да се самоконтролира. По лицето му практически е невъзможно да бъдат разчетени истинските му мисли. Но без значение колко сдържан и хладнокръвен изглежда, в дълбините на душата му със сигурност гори огънят на страстта.

Що се отнася до постигането на цели - можете да вземете Козирога за пример. Той знае, че всички таланти на света не са достатъчни, ако не бъде положен труд, при това, без жалене на силите. Което всъщност е и ключът към неговите успехи както в професионален, така и в личен план.

Козирогът е роден мениджър, който почти мигновено може да се окаже на върха на професионалната стълбица.
Практичен, честолюбив и решителен, той не забравя хората, които са му помогнали и е готов щедро да им се отблагодари.
Неприятностите и проблемите не са в състояние да го откажат - той ще започне всичко отначало с нови сили.

Мъжете от тази зодия, много повече от други знаци на Зодиака, са склонни да сключват брак по сметка. Не виждат и нищо лошо в това да съчетаят любовта и финансовите интереси. Нима сред богатите жени няма в коя да се влюбят? Козирозите са уверени, че пословичната фраза 'любовта не се нуждае от пари' е измислена от някой, който никога не е притежавал разкошна вила (примерно).

Във взаимоотношенията той е свикнал да взема от любимата всичко и да отдава по-малко. Ако съществува възможност изобщо нищо да не дава, този тип с удоволствие ще се възползва. Мъжете Козирог не са в състояние да положат каквито и да било усилия, за да се окажат поне мъничко по-привлекателни или атрактивни заради някого или пък да се опитат да му угодят.

Козирогът и секса

Козирогът е уверен, че истинската любов може да се разпознае само в сексуалния контакт, и отново, и отново е готов да убеждава в това си мнение другите. От гледна точка на този мъж, сексът е една от най-важните 'съставни части' в живота, ето защо е по-добре той да е планиран пo от рано, а на всякакви еротични импровизации можете да се радвате, ако сте подготовили Козирога предварително и както трябва.

Той предпочита жени, които знаят как да му доставят удоволствие, без да се налага да му прехвърлят инициативата и въобще, ако може, да не се напряга излишно. Козирогът е убеден, че мостът не се гради само от едната страна и поради тази причина неговата партньорка трябва да има в арсенала си набор от еротични похвати и трикове, с помощта на които от време на време да му прави приятни сексуални изненади.

Мъжете от тази зодия се гордеят с потентността си и способността си да правят секс (почти) безкрайно дълго. Сред Козирозите има и такива 'гадинки', които обичат малко преди настъпването на оргазма да се откъсват от партньорката си, искайки от нея да ги дари с орални ласки, а след това да сдържат еякулацията си дотогава, докато жената не свърши преди тях.

Сексът за Козирога е своеобразен ритуал, чрез който могат да се освободят от напрежението.  Предпочита да прави любов на специално предназначените за целта места - като удобна, голяма спалня или върху дебел килим, постлан пред горяща камина; а приглушената светлина, приятната музика и леките алкохолни напитки вървят в комплект.

Да се опитвате да ръководите Козирога в леглото е грешка, а особено голяма - да му говорите какво трябва или не трябва да прави. Да възбуди и задоволи партньорката си за този мъж е въпрос на чест, освен това интуитивно усеща какво ? е нужно... Ако пък му покажете, че е прекрасен любовник, то Козирогът е в състояние да надмине себе си.

Любимата му еротична игра на съблазняване са 'горещи', секси танци, съпровождани с постепенно разсъбличане и на двмаата партньори. Обожава, когато танцът премине в  правене на любов в същия ритъм.
Възбужда се особено много от женските гърди и по-точно от зърната...

Водолей

Водолеят е великодушен, отворен за общуване и винаги се интересува от другите хора, вземайки активно участие в живота им. Всъщност той е щастлив само, когато усеща, че е нужен някому. Има много познати и се впуска през глава в разрешаването на техните проблеми, без да жали време и сили.

Водолеят е винаги в търсенето на нови, интересни решения - при него аналитичните способности са ярко изразени. Оптималният вариант да възбудите интереса му, привличайки го към себе си е да споделите някакъв свой проблем и да не го оставяте да скучае.
Отличителните му черти са любопитство и изобретателност.

Въпреки всичко, обаче, Водолеят е донякъде пасивен и плах по природа и обикновено предпочита да изчака, докато жената не направи първата крачка. Ако тя иска да отиде на среща с въпросния мъж, то ще ѝ се наложи да действа крайно внимателно, поемайки инициативата в свои ръце, за да не изплаши потенциалния кавалер.
Но това изобщо не бива да Ви говори, че Водолеят е равнодушен към жените. Просто за него страстта е немислима без приятелство, а приятелството не се появява за една нощ. Ако искате да съблазните представител на тази зодия, обгърнете се с малко повече мистерия. С други думи, периодично показвайте и разкривайте различни черти от характера си, бидейки непредсказуема. Особено ефикасна е старата методика "от ангел към демон" или от "предизвикателна жена към свенлива госпожица". Вашата задача е да изглеждате ту непристъпна, ту готова да правите секс където и както и да е, но никога, никога не допускайте да изглеждате 'евтино'! Повтаряйте споменатия цикъл няколко пъти, без да го жалите. Краката на Водолеите се подкосяват от 'убийственото' съчетание сексапил и разум... така че, ако в промеждутъка между любовните игри Ви се ще да му разкажете за чудесата на древните маи, например, не се колебайте да го направите. Богатата Ви ерудиция ще бъде високо оценена и ще предизвика възхищение у избраника на сърцето Ви.

Водолеят не е създаден, за да работи и живее в постоянно напрежение. Той е много креативен, но да го наречете добросъвестен сътрудник, значи да противоречите на истината. От време на време е нужно лекичко да го 'пришпорите', но го направете крайно тактично, защото мъжете от тази зодия не търпят да ги командват.

Водолеят може да говори и обяснява нещо с часове, дори дотолкова, че да започнете да се прозявате от скука или да се изнервите от досада, но когато става въпрос за изясняване на любовни взаимоотношения, стойте и гледайте - той на мига ще се затвори в черупката си и ще млъкне. При това дори, когато става дума за мъничко недоразумение. Имайте предвид, че понякога е склонен да прикрива чувствителната си, ранима душа зад цинизъм или мълчание.

Този мъж е новатор по природа. Не изпитва никакво уважение към обичаите и традициите, защото предпочита да измисли и реализира нови.

Опитът да 'опитомите' Водолей, в болшинството от случаите, си е чиста загуба на време. Той желае да бъде свободен като вятъра. Обожава да пътува. Независимостта му, обаче, често си играе лоши шеги с него - въпреки че има много познати, истинските му приятели са изключително малко.

Водолеят се отнася почти небрежно към парите - често те изтичат измежду пръстите му като вода. Въпреки това, той е способен да заработва добре, стига тези средства да не са нужни само нему, а и на близките му - това е неговият главен стимул.

Този мъж се влюбва лесно, но не бърза да направи предложение за женитба, до последно се опитва да открие своя идеал. Ако се омъжите за Водолей ще Ви бъде трудно да сте нещастна. Той е остроумен и нежен, от душа се наслаждава на живота и се разбира с хората. От Водолеите излизат добри съпрузи - изневеряват изключително рядко и флиртуват само от любопитство и стремеж за разнообразие. Така че постарайте се да запазите интереса му към Вас жив.

Водолеят и секса

За Водолея жената е много повече от 'сексуален обект'. Интерес за него представлява не само тялото ѝ, но и нейната душа и мисли. Той пристъпва към същинския акт крайно внимателно, без да бърза, наслаждавайки се на любовната игра. Би било логично да се предположи, че и самият акт ще се изпълни толкова виртуозно, но уви, това далеч не се случва често. Водолеят е лесно увличаща се натура и може да е дотолкова погълнат от подготовката за събитията, че еротичната прелюдия да бъде в пъти по-дълга от самото съвокупление.

В действителност Водолеят не е лош любовник. Той се грижи партньорката му да достигне до кулминация, но понякога бързичко издиша, сякаш сте спукали балон.

Всяка от неговите еротични фантазии е достойна да бъде изпълнена незабавно, но често тези сексуални блянове преминават през главата на мъжа от тази зодия само, когато е сам... Склонността на Водолея към мастурбация е пословична и може да се отрази на потенцията му (по-точно, водейки към отсъствието ѝ) или да причини проблеми с еякулацията.

Водолеят никога не отказва да пробва нещо ново. Леглото за него е сцена и той с всички сили се старае да изпълни не една и две роли. Честата смяна на позите е типична за него и понякога това може тотално да изнерви партньорката му.
Като цяло сексът с Водолей си е игра на руска рулетка. Жената може да получи както няколко оргазма, така и да остане крайно неудовлетворена или да се 'обзаведе' с охлузвания, синини и натъртвания.

Риби

Мъжът Риби е страстен, емоционален, подвижен и... абсолютно непредсказуем. Постоянно е разкъсван от някакви вътрешни противоречия, и колкото и странно да Ви се струва, той с радост би правил абсолютно противоположни едно на друго неща, при това едновременно.

Благодарение на вродената си емпатия този мъж е като силен магнит за околните. Предпочита да вижда хората, такива каквито те самите искат да бъдат видяни, а не такива, каквито де факто са. Казано с други думи - носи розови очила, воден от принципни съображения.

Мъжът Риби има слабост към чувствените жени, особено ако в допълнение към сексуалността си, те демонстрират и желание да доминират.
Идеализира влюбените и омаловажава прегрешeнията им.

Притежава природни склонности към архитектурата - особено добре му се отдават изграждането на въздушни кули и строежа на пясъчни замъци... Любимото му занимание е да си мечтае за идеалната любов.
Нужен му е само "пълният комплект", състоящ се от романтични разходки под лунната светлина; признания в стихове; букети от дъхави рози, които пламенно да поднася на избраницата си; еднакви въжделения и интереси; чувство за сигурност и дълбоко морално удовлетворение.
Сексът за него е като митичният Граал, който трябва да получи от ръцете на прекрасна принцеса след дълги ухажвания, драми и изпитания на нервната ѝ система, в частност - търпението ѝ.
Но не бива да мислите, че пред Вас стои съвременен рицар - за никаква вярност не може и да става дума, колкото и Рибата да се опитва да Ви внуши това. Животът с човек, който напомня оживял ветропоказател е крайно труден. Ще Ви се налага да бъдете отзивчиви към всяка мъничка промяна на настроението му и най-важното - да го накарате да Ви възприеме като идеал, като символ на стабилност... мястото, където той ще може да се връща, знаейки че там винаги ще го чака Вашата безгранична любов.

Да, той е необикновена творческа личност, умен и обаятелен, но да се омъжите за него е все едно публично да подпишете, удостоверявайки своя мазохизъм. За г-н Риба семейният живот е като пътешествие от точка А (мястото за регистрация на бракове) до точка Б (мястото за разтрогване на бракове).

Този мъж е ярко изразен индивидуалист, който ненавижда работата в екип, а и да си го кажем направо - мързеливичък си е. Ако съществува гениален и необикновено прост начин да се реши сложен и крайно заплетен проблем, Рибите обезателно ще го открият, благодарение леността си и желанието си да приключат с досадната пречка колкото се може по-бързо.

От мъжете Риби стават изключителни представители на творческите професии. Въпреки това обаче, на тях често не им достига практическо мислене, организаторски талант и амбиция, които са необходими за постигането на успех.

По своята същност мъжът от този зодиакален знак напомня не на рибка, а по-скоро на гъбка - той няма свои лични убеждения. Ако е обграден с позитивни хора, то той ще попие техните позитиви, ако се окаже в компания на алкохолици - съвсем скоро ще последва "светлия" им пример.

Мъжът Риби и секса

В леглото той задължително ще започне да ръководи "съвместните действия" и ще се ядоса, ако не срещне мигновена обратна реакция. От неговата гледна точка протакването е равносилно на смърт - ако желае една жена, то трябва да я има незабавно.

Мъжът Риби предпочита тайните връзки и по правило - с омъжени жени. Законови и морални ограничения при него просто не съществуват. Често избира опитни, изискани жени, които искат секс "на всяка цена".

Харесва му, когато партньорката му го съблича бавно, с еротични движения.
Една от любимите му пози е жената да е върху и срещу него, така че двете му ръце да бъдат свободни.

На Рибите не им е достатъчно само да мечтаят, те непременно искат да реализират еротичните си фантазии. За съжаление невинаги му се отдава да ги осъществи. Любима фантазия му е да попадне в ръцете на властна партньорка.
Този мъж е истинска находка за тези, които обичат грубия секс в стил садо-мазо. Рибата с удоволствие ще се превърне в покорен роб. Харесва му да угажда на дамата си.