На 02.11. Меркурий, планетата на разума и комуникациите влиза в знака Скорпион и ще преминава през него до 21.11.

През този период може да се очаква да бъдем по-сериозни, по-съсредоточени и по-драматични в преценките и във възприятията си. При всички случаи ще търсим дълбок смисъл в нещата, които ни се случват. На моменти може да сме много по-мрачни и по-негативни от обикновено. Ще сме склонни да анализираме събитията, случките и хората около нас. Не е изключено ако много се вживеем в този анализ да си сглобяваме измислени сценарии, да търсим конспирации, подозирайки че другите имат скрити подбуди и не ни мислят доброто.

За това е добре да впрегнем мощната скорпионова енергия в преследването на някоя важна за нас цел. Периодът ще е подходящ за планираме, детайлни действия, които изискват голяма последователност и упоритост. При всички случаи ще сме съсредоточени, борбени, целеустремени и внимателни при изпълнението на задачите, които си поставим и започнем.

Скорпионът е знакът, който символизира скритата власт, манипулацията и подсъзнателните процеси. Поради тази причина ще имаме силен усет към психологическата мотивация на заобикалящите и лесно ще се настройваме на техните вълни, подтиквайки ги да играят по нашата свирка и да ни помагат по пътя към целта.

Пребиваването на Меркурий в Скорпиона ще е най-благоприятно за водните знаци Рак, Скорпион и Риби. Те ще са силно интуитивни и ще съумеят да използват пълния си потенциал, успешно постигайки големи професионални и личностни успехи. Някои от тях ще започнат нова работа или нова професионална дейност, други ще имат успехи на любовния фронт, стартирайки или задълбочавайки романтични взаимоотношения.

Неподвижните знаци Водолей, Телец и Лъв по всяка вероятност ще имат подтик от хора и обстоятелства да действат в определена посока, което би могло да е много полезно и градивно за тях, стига да съумеят да оставят егото си извън играта и да преценят истинските ползи, които биха имали, ако се впуснат в новите предизвикателства. Ако обаче се закотвят на едно място, избягват действието и не са достатъчно гъвкави, има риск да им изникнат конфликти или разправии със заобикалящите.

Везните и Близнаците може да имат истински прозрения във връзка с финансовото им състояние и да им хрумнат добри идеи за инвестиции или нови бизнес начинания.

Периодът е подходящ Козирозите и Девите да се впуснат в политически, обществени или социални каузи. Те ще имат полза от приятели или познати.
Овните и Стрелците по всяка вероятност ще нищят любовен проблем и ще търсят яснота и разбирателство. Ако са достатъчно откровени, търпеливи и разбиращи нуждите на другия, нещата ще им се подредят по желания от тях начин.