От 28.08. до 02.11.2015 Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще транзитира през знака на Везните, най-хармоничният, справедлив и консенсусен знак от зодиака.

През периода може да се очаква да избягваме конфликтите и да се стремим към хармония във взаимоотношенията си с околните. Голяма част от нас ще са по-отстъпчиви от обикновено, както и доста по-склонни да виждат противоположната гледна точка във всяка ситуация. Поради тази причина пребиваването на Меркурий в знака на Везните дава добра предпоставка за обсъждане на въпроси, които отдавна са болезнени и натежали, понеже и двете страни на проблема ще са по-толерантни към другата гледна точка.

Не е изключено обаче да станем доста колебливи и трудно да взимаме решения, което от своя страна ще ни забавя и обърква на моменти. Така или иначе докато планетата се намира тук, е добре да предприемаме решителни действия само в периодите от 07.09. до 16.09. и после от 10.10 до 02.11. Тези дни са подходящи за подписване на договори, сключване на сделки, важни покупки и инвестиции, сключване на брак, както и разтрогването му.

От 17.09. до 10.10 Меркурий ще е ретрограден, а преди това от 25.07. до 07.09. Венера планетата на любовта, хармонията и разбирателството е ретроградна. Докато двете лични планети вървят на заден ход е добре да се вглеждаме навътре към себе си, към желанията и потребностите си, да правим планове, но да не ги реализираме точно тогава, понеже е възможно да направим грешка, да избързаме или да ни излъжат, заради което нещата в последствие да се объркат.

През периода най-добре ще се чувстват Водолеите, Везните и Близнаците.

При тях може да се стигне до привършване на важни проекти и стартирането на нови. Не са изключени също така срещи с важни за тях хора, които могат да допринесат много за бъдещето им развитие и успех.

Раците, Козирозите и Овните ще се справят по-трудно с изникващите им задачи и отговорности. Те ще имат желание да постигнат много в периода и да се откроят от останалите, но от друга страна ще им се налага да озаптяват обземащата ги амбиция, заради хора или обстоятелства, с които ще им се наложи да се съобразяват. Правилната формула за техния успех е да намерят баланса между себе си и останалите.

Девите и Телците е възможно да стартират нови партньорства, както бизнес, така и лични, които с времето да станат наистина много печеливши и за двете страни. Във финансов план нещата се очаква да им се получават и да са пълни с идеи, които по един или друг начин да ги отведат до върха.

За Скорпионите и Рибите периодът ще е много подходящ за задкулисни договорки и преговори. При тях може да се очаква да имат желание за отделяне от обществения живот и правене на неща в уединение.

Лъвовете и Стрелците ще имат полза от социални контакти и от приятели. При тях наистина е много важно да се заслушват, какво им казват другите, защото е много вероятно някой да ги изненада с брилянтна идея или с добро предложение.