Повечето от нас губят детските си диви фантазии щом пораснат, но не и Акико Ида и Риер Жавел. От 2002 година тези двама професионални фотографи на храна снимат интересни и закачливи серии от диорами, наречени „Minimiam”, които поставят малки хора в свят, пълен с храна с огромни размери.

В своите диорами, двамата автори аранжират миниатюрни модели на фигури, поставени в ситуации и позиции от ежедневието, съчетаващи се чудесно с плодове, зеленчуци, сладкиши и други храни, които са използвани в снимките.

Въпреки че основната цел на снимките е била просто да се създаде серия от изображения, които да накарат хората да се усмихват, някои от тях засягат и сериозни въпроси като глобалното затопляне и връзката ни с природата.

Творческата двойка, стояща зад “Minimiam” се среща по време на обучението си по фотография в художествена школа по изкуствата в Париж. Освен че и двамата споделят интереса си относно фотографирането на храна, и двамата са успешни фотографи на храна, заради което и тези снимки изглеждат толкова реалистични!