За втора поредна година Медицински комплекс „Д-р Щерев” ще бъде сред водещите изложители в станалата вече традиционна инициатива „Мисия Здраве”. Изложението ще се проведе на 15, 16 и 17 май пред паметника на Съветската армия в София. Входът за посетители е напълно безплатен, а изложението ще отворено в петък (15.05) от 12:00 до 20:00 ч., в събота (16.05) от 10:00 до 20:00 ч. и в неделя (17.05) от 10:00 до 16:00 ч. Един от акцентите в тазгодишното издание на „Мисия здраве” е женското здраве с фокус върху гинекологична профилактика, репродуктивно здраве, бременност, раждане, кърмене, гинекологични онкологични заболявания, хормонални проблеми, ендокринологична профилактика и др. В рамките на събитието, в което участват над 60 изложители от различни сфери, свързани с грижата за здравето, се предвижда богата програма с водещ Ники Кънчев и много награди за посетителите, включващи прегледи, изследвания и консултации.

В специално обособена Шатра №8 е разположен и щандът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в партньорство с Тъканна банка „Булген” и Лаборатория „Цибалаб”, където посетителите мога да получат повече информация за широк набор от медицинските грижи и изследвания и да спечелят .

В рамките на събитието в Шатра №8 ще се извършват безплатни изследвания за кръвна захар, безплатни тестове за остеопороза с мобилен остеоденситометър, както и безплатни консултации от специалист ендокринолог. Ще бъде предоставена и пълна информация за пробовземане, съхранение и приложение на стволови клетки.

Посочените безплатни прегледи на щанда на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще се извършват в следните дни:
• Изследване за глюкоза (кръвна захар) – в сутрешните часове и през трите дни на Изложението. Ще се предоставят и безплатни глюкомери на пациенти, диагностицирани с диабет.

• Извършване на остеоденситометрия чрез мобилен остеоденситометър - ще се извършва безплатно в събота (16.05) и неделя (17.05) от 10:00 до 14:00. Изследването е подходящо за жени над 50-годишна възраст. Резултатите ще бъдат консултирани на място от специалист ендокринолог.

• Консултация със специалист ендокринолог и болести на обмяната - ще се провеждат в събота (16.05) и неделя (17.05) от 10:00 до 14:00. Към консултацията могат да се насочат мъже и жени страдащи от проблеми със: щитовидната жлеза (включително бременни с болест на щитовидната жлеза); нарушения във въглехидратната обмяна (захарен диабет, гестационен диабет по време на бременност, състояния на преддиабет); дислипидемия (промени в холестерол и триглицериди); заболявания, изхождащи от останалите ендокринни жлези - хипофиза (хиперпролактинемия и др.), полови жлези ( PCOS, яйчникова дисфункция и др.), надбъбречни жлези, паращитовидни жлези; репродуктивна ендокринология.

Освен безплатни прегледи и консултации от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са предвидили за посетителите и преференциални ваучери с отстъпка между 50% и 70% от цената на различни медицински грижи. Ваучерите могат да бъде получен на щанда на Комплекса, но активирането им става само на място в лечебното заведени при предварително записан час.

• 100 преференциални ваучера с 70% намаление за профилактичен Пакет „Скрининг-стандарт” + изследване за HPV – цена 29.50 лв. вместо 99.00 лв.

• 100 преференциални ваучера с 66% намаление за ехография на щитовидна жлеза + изследване на хормони на щитовидната жлеза FT4 и TSH – цена 19.50 лв. вместо 57.90 лв.

• 50 преференциални ваучера с 50% намаление за физиотерапевтичен пакет „Пресотерапия” (три процедури) – цена 29.90 лв. вместо 60.00 лв.

• 50 преференциални ваучера с 50% намаление за физиотерапевтична процедура „Специализиран масаж за бременни” – цена 17.90 лв. вместо 35.00 лв.

• 50 преференциални ваучера с отстъпка 300 лв. от цената за съхранение на стволови клетки към Тъканна банка БулГен.
На щанда на комплекса ще се разиграят и томболи, с които посетилите Шатра №8 могат да спечелят безплатен пакет за цялостна гинекологична профилактика с ултразвукова диагностика – подходящ за жени във всички възрасти или ваучера за три вида високоспециализирани изследвания при сертифицирани специалисти по фетална медицина – първи триместър скрининг тест за вродени аномалии на плода, фетална морфология, късна фетална морфология с доплерово изследване – подходящи за бременни жени в различни срокове на бременността (11-13 гестационна седмица, 19-23 г.с. и 30-32 г.с.).