Екипът на Dama.bg много пъти ви е показвал благородните дела на българите - доказателство, че все още съществуват добри и състрадателни хора.

Наскоро в столицата ни се появи още един герой, взаимствал поетата инициатива от Америка. Помощта на непознатия господин се състои в поставянето на пликове с пари на случайни места. Така всеки може ненадейно да открие своето „късметче за деня”.

Всъщност, всичко започва от Сан Франциско, където няколко човека са сигнализирали за намерени пари на различни места в града. Банкнотите, които анонимните благородници оставят в пликовете, варират между 10, 20 и 100 долара, в София – 10, 20 и 50 лева. 

Един от късметлиите споделя, че е открил своя плик случайно, закрепен под пейка на спирката, на която чака градския транспорт. Освен парите, подателят оставя и няколко написани реда, в които обяснява, че това не е игра или скрита камера и че парите наистина са за съответния човек. 

Оказва се, че инициативата вече е широко разпространена. Има си име – „Скрити пари” и страница в социалната мрежа facebook. Интересното е, че щедрото лице насочва хората към местата, на които предстои да скрие следващия плик. Той държи да остане анонимен и разкрива, че действително е взел идеята от американски гражданин. Българинът е около 30-годишен и има собствен бизнес. Той казва, че всеки месец дарява средства за благотворителност, а пликовете са просто една от формите й. Мъжът се надява и други да последват идеята му, чиято единствена цел е да дари на хората малко щастие.