Всяка година Фарьорските острови, намиращи се край бреговете на Дания, се превръщат в страховита гледка. Всяка година природозащитниците надават вой до небесата, потресени от масовото убийство на делфини в иначе цивилизованата Дания.

 
Екипът на Dama.bg се присъединява към виртуалните протести на милиони потребители, които настояват традиционните ритуали в автономната датска общност да бъдат прекратени. На тези ритуали всяка година се извършва масово клане на черни китоподобни делфини. Потресаващо е и че в кървавите сцени участват предимно млади хора. Делфините биват убивани от младежи и то по особено мъчителен за тях начин, защото този ритуал отбелязва влизането им в зряла възраст. (!)

Делфините не умират веднага! Палачите им ги подкарват към мрежи, намиращи се в плитчините, след което ги причакват с куки и въжета. Убиват ги по няколко начина, така че да удължат възможно най-много агонията им. Делфините издават сърцераздирателни стонове като новородени бебета. Така тези великолепни създания умират бавно в собствената си кръв, уплашени и ужасени.

Природозащитници от цял свят настояват това клане на делфини да спре. Нещо повече - черните делфини са застрашен вид. Как е възможно млади хора да участват в това кърваво престъпление, недоумяват потребителите в мрежата. "Искаме този ужас да спре! Нека тази гавра стигне до всяко сдружение за защита на животните", апелират природозащитниците.