Латино дивата Дженифър Лопес и Кейт Мидълтън са модните диктаторки на 2014 г., съобщава Дарик, цитирал Дейли мейл.

Това стана ясно след допитване сред 1000 американки на сайта LeTote.com. Лопес и Мидълтън се нареждат Бионсе, Анджелина Джоли, първата дама на САЩ Мишел Обама, Гуен Стефани, и Риана. Почетното осмо място си поделят певицата Кейти Пери и бизнес дамата на годината Виктория Бекъм. Актрисите Джесика Алба и Сара Джесика Паркър също споделят едно място в класацията, деветото място, а на десето е поставена реалити звездата Ким Кардашян.

Изследването показва, че американките гледат на популярните тенденции, като цели 87% от тях открито заявяват, че следват модните тенденции, а една пета от дамите признават, че харчат до 500 долара на месец за модни аксесоари. Когато става въпрос за влияние на звездите, хората гласуват с краката си като обувките и ботушите са аксесоарите, които най-много се имитират.

„Заради натиска от звездите жените усещат леко напрежение постоянно да носят най-новите тенденции. За съжаление повечето жени нямат лукса да разполагат със собствен стилист и неограничен бюджет. Като прибавим и факта, че всички техни дрехи се показват в социалните мрежи и се оказва, че модерният външен вид никога не е бил толкова скъп”, заяви говорителка на Le Tote.