Двадесет и четири годишният Лукас Д‘Онофрио направи предложение за брак на своята 21-годишна приятелка, което развълнува целия свят. Лукас задал най-важния въпрос на Тамара в болничната стая, където се провежда последния ден от химиотерапията й и то по изключително красив начин.

„След като беше хоспитализирана по спешност на рождения ми ден, на Тамара и бе поставена диагнозата болест на Ходжкин.“, казва Лукас. Поради това, младото момиче се налага да изтърпи шест 96-часови кръвопреливни процедури. Ставайки свидетел на мъчителните интервенции, на които е подложена, Лукас осъзнава, че щом те приключат, той ще й направи предложение за брак. „Исках да бъде символ на затварянето на една болезнена глава от живота й и отварянето на първа страница от нашия нов съвместен живот.“

Лукас се подготвя за големия момент с букет от сто рози, 60 снимки на Тамара, сто свещи и 60 балона. „Помолих сестрите да ми помогнат с организацията, така че предложението да се опази в тайна. Сестрите в болницата я обожаваха, така че бяха повече от щастливи да съдействат.“, споделя Лукас.

Самата Тамара декорира сама болничната си стая с празнична украса по случай изписването си, но Лукас и семейството му тотално я подменят, запалват всички свещи и разпръскват розови листа по пода, докато някой я разсейва отвън.

Моментът настъпва – „ Тя влезе и тръгна към мен, докато аз стоях с букета в ръка и се опитвах да кажа нещо мило и романтично, преглъщайки сълзите си.“, така описва Лукас този трогателен миг. Когато Тамара казва „Да“, отвън избухват фойерверки.