Моята най-голяма радост се казва Александра и е само на 4 годинки, заедно обичаме да се забавляваме като си правим снежни човеци, играем с любимата й кукла Аника, а най-новата й страст е детската кухня, в която "готви" вълшебни вкусотии. За съжаление през студените месеци тя боледува често, налага се да я спирам от градина и да търся начини за справяне с настинките, сополивото носле и кашлицата. В пика на грипните заболявания всяка майка, като мен търси полезни препоръки как да защити детето си от вирусите, които за съжаление застрашават всички нас.

Понякога е трудно да се ориентираш в морето от разнопосочна информация, която дават различни източници. Едно обаче е сигурно – винаги можем успешно да се обърнем към билките и техните сигурни полезни свойства. От различни места дочух за черния бъз, който е мощно средство за подсилване на имунитета. Черният бъз, известен още като бъзак, се използва от хилядолетия и дори е известен като супербилка. Подробности за него ми разказа моя близка приятелка, която сподели:

Миналата есен за първи път реших да използвам нещо с черен бъз, което да помогне на детето ми да се закрепи здраво в сезона на гриповете или поне да боледува по-малко и по-леко. В аптеката ми показаха Марсианци ИмуноФорте – комбинация с черен бъз, шипка и бета глюкани. Стори ми се удачна, а и преди това сме пили Марсианци витамини. Калина хареса вкуса и пихме сиропчето в началото на есента. Успяхме да пресечем една настинка и така почти цялата есен изкарахме без сериозно боледуване, и най-важното без антибиотици, което за нас си е направо прецедент.“

Реших да проуча допълнително начините на прием на тази чудодейна билка и се оказа, че много хора си правят сами сироп от черен бъз, но при най-разпространената рецепта за приготвянето му се използва голямо количество захар, а това не е препоръчително както за възрастните, така и за децата.  От друга страна не е сигурно дали в домашни условия ще се получи точната концентрация на екстракта, която наистина да има нужния ефект и в същото време да е вкусно за детето. Затова за работещите майки, като мен, които нямат време и не са сигурни дали ще успеят да постигнат точните пропорции от екстракта, детският сироп Марсианци ИмуноФорте може да бъде едно добро решение в зимния сезон.

Предимството му е, че са спазени максимално точно пропорциите на всяка от съставките - висококонцентриран екстракт от черен бъз, бета глюкани, екстракт от шипка и витамин C, за да се постигне нужния имуностимулиращ ефект. Освен това съставът е изчистен от изкуствени оцветители, аспартам, консерванти и глутен, което го прави подходящ и за малките деца над 1 година.

Силно вярвам, че не е необходимо пpи нaй-мaлкaтa тeмпepaтypa или настинка да се бърза с даване на aнтибиoтик. Предпочитам да ocтaвя дeтcкия opгaнизъм и неговата имунна система сами дa ce cпpaвят c бoлecтoтвopнитe микpoopгaнизми, като разбира се можем да подпомогнем и ускорим този процес. Една такава ефективна, но в същото време щадяща за детския организъм практика, е включването на природен имуностимулант. 

През декември и ние опитахме сиропчето Марсианци ИмуноФорте и мога да кажа, че въпреки че повечето приятелчета на Алекс прекараха зимния вирус с усложнения като висока температура и повръщане, тя се размина само с малко сополи и кашлица. 

Ралица Георгиева, горда мама на 4-годишната Алекс

В разгара на грипния сезон Dama.bg, съвместно с Марсианци ИмуноФорте, решиха да съберат на едно място всички полезни и ценни съвети за подсилване на имунната защита на децата. Ако и вие искате да споделите своите малки тайни, можете да го направите като се включите в нашата анкета. Най-ценните мнения ще получат специални награди, които ще направят зимните дни у дома по-забавни. Очакваме мненията ви!