Най-добрият и доказан начин за отслабване си остава здравословното хранене и активният начин на живот. Обаче, ако не обичате да спортувате и тичането в парка или пък въртенето на педалите на велоергометъра във фитнеса не са ви по вкуса, то това в никакъв случай не означава, че не бихте могли да се избавите от излишните килограми. По принцип е възможно да отслабнете само със спазването на хранителен режим, но ефекта ще е много по-малък сравнение с този, който ще постигнете, ако го комбинирате с някакъв спорт.

Все пак има някакъв шанс да увеличите ефективността от диетата, която спазвате и респективно да смъкнете малко повече килограми от очакваното, ако опитате някои от тези „мързеливи начини за отслабване“, които ни предлагат група учени от известен американски университет.

Правете повече секс

По-добро кардио от сексът няма! По време на половият акт се отделят между 150-200 калории, което е съпоставимо с 15-20 минутен джогинг.  Освен това, сексът е много по-полезен за тялото. Той ни отпуска от напрежението и стреса, спомага за изхвърлянето на токсините от тялото и още куп други полезни неща, за които дори не подозирате, че се случват в организма ви.

Хранете се бавно

Дори да сте много гладни и да имате чувството, че ще изядете цяло печено прасенце, то в никакъв случай не се стремете да задоволите нуждите си по възможно най-бързия начин! Бързото хранене пречи на стомаха да предаде информация на мозъка, че е сит и това е една от основните причини за преяждането и натрупването на мазнините по дупето и талията. Стремете се да се храните бавно и да дъвчете храната правилно, за да може организмът да усвои по-добре веществата, които му предоставяте чрез храната. Според специалистите всяка хапка трябва да бъде сдъвкана поне 30 пъти.

Спете на студено

Разбира се, че не става дума да спите на „отворен хладилник“, но е доказано, че най-добре се спи в хладно помещение. Освен това, когато температурите са по-ниски от тези, на които сме свикнали, тялото ни отделя повече кафява мастна тъкан спрямо бялата мастна тъкан, за да се стопли и респективно се изгарят повече калории.

Яж малко, но често

Едно от основните правила на всяка диета е това – да се храним по малко, но често. По този начин организмът ни ще може да усвои пълноценно всичката храна, която му предлагаме и ще се ограничи до минимум вероятността от натрупване на мазнини в „мастните депа“ (разбирайте по паласките, дупето, краката и корема), които се появяват следствие на неусвоените хранителни вещества. По този начин не само, че се предпазваме от „преяждане“, но и намаляваме приема на калории с 300-500, което ще рече, че ще свалите поне 1-2 килограма за един месец.

Пийте много вода и течности

Водата е най-полезният източник за нашето тяло. Тя играе ключова роля в здравословното ни състояние, но знаете ли, че ако изпиете чаша кафе, чай или гореща вода след всяко хранене, бихте могли да свалите най-малко пет килограма от телесното си тегло за две седмици! Невероятно, но факт. Така че нищо не ви коства да опитате, но ви съветваме да не прекалявате с кафето, тъй като високият прием на кофеин е вреден и може да доведе до сериозни проблеми със здравето.