Очевидно новият ключ към подобряване на интимните отношения са екселските документи - всеки път, когато се почувствате отхвърлени, отблъснати или обидени, можете просто да изпратите кратък (или не чак толкова кратък) систематизиран списък с всичко, което искате да кажете на половинката си (за предпочитане на служебния и-мейл). Поне така е постъпил един анонимен мъж - нека го наречем господин Х.

Един ден господин Х., уморен от това, че любимата му постоянно "не е в настроение за интимна близост", решава, че би било чудесна идея старателно да запише причините, поради които жена му му отказва секс. В продължение на повече от месец той прилежно описвал извиненията, които тя използвала, за да избегне ласките му в специално създаден за целта екселски документ.

Една сутрин, докато г-жа Х. пътува към летището за 10-дневната си командировка, на служебната си поща получава и-мейл от съпруга си, който с две думи ѝ казва, че изобщо няма да му липсва през следващите няколко дни и в подкрепа на твърдението си прилага екселската таблица, над която е работил в последния месец - а именно списък на всичките ѝ откази за секс.

Причините, както сами ще видите, не са особено разнообразни - "Уморена съм", "Гледам телевизия", "Трябва да се изкъпя" (и не го прави), "Ще ставам рано", "Твърде пиян си / Аз съм пияна" и  други.

Като цяло се оказва, че сексът се е състоял само 3 пъти през последните 7 седмици, в които той е направил цели 27 опита.

Но семейната драма не спира дотук - едва ли целият свят щеше да разбере за нея, ако някой, представящ се за г-жа Х., с никнейм throwwwwaway29, не беше постнал екселската таблица в Reddit... като по този начин я превърна в световна клюка №1 през последните няколко дни. 

Чувствата са смесени, отговорите по темата са хиляди, някои се смеят други откриват себе си... и им се плаче, но да не задълбаваме... ето го и въпросния документ: