Хората лъжат! Учили са ни, че лъжата е лошо нещо, но всеки от нас си е служил с такава поне веднъж в живота си, нали? Проблемът обаче идва, не когато ние лъжем, а когато нас ни лъжат. Особено ще се отнася до взаимоотношенията ни със срещуположния пол.  
За какво всъщност мъжете лъжат най-често? И с каква цел? Да се почувстват по-важни, може би? Да предотвратят скандал? Да получат секс и внимание? Е, причини много,  разбира се, но ето и един кратък списък на най-често изричаните мъжки лъжи.  
 
 
 
1. Разбира се, че ще се обадя
В сериала "Двама мъже и половина" това е коронният номер на Чарли Шийн. Запомнете, ако той не ви се обади до 3 дни след срещата - няма и да го направи, по-добре не го правете и вие. Не, не си е счупил предния зъб, нито го е ухапала катерица, просто не иска да се обади. Какви са причините, можем само да гадаем - но едно е сигурно - той е страхливец! 
 
2. Не съм с теб само заради секса
Разбира се, вие правите и много хубави мекици сутрин. Предлагам да му зададете въпрос с повишена трудност "А какво друго харесваш в мен?". Ако запази самообладание и ви обясни - дайте му шанс, а ако избяга през прозореца, просто хвърлете чинията с мекици след него. 
 
3. Не си чух телефона 
...защото гледах мач, шофирах, ядях поничка, гонеше ме мечка, имах среща с президента.  Ако трябва да съм точна, отговорът най-вероятно е "Всъщност свалях една мацка и не исках да си помисли, че съм обвързан". При системно невдигане на телефона, би трябвало да ви светне червената лампичка и да промените подхода си. 
 
4. В момента не съм готов за връзка
Доста изтъркано оправдание, нали? Направете си експеримент и отговорете "Откъде ти хрумна, че аз пък искам... и то точно с теб". Вероятността на другия ден да се появи с годежен пръстен е огромна. Или в най-лошия случай, ще излезете с достойнство от ситуацията. 
 
5. Майка ми не беше права
Казват го, само за да получат това, което искат. Нали не мислите, че тя го е гледала 20-30 години, за да може той един ден да постави авторитета и под съмнение? 
 
6. Не съм обвързан
Странна е мъжката природа. Вече е оплел една хубава сърничка в мрежата, но пък е и лаком - иска цялото стадо. Винаги се оглеждайте за сигнали, които могат да го издадат, че лъже. Особено, ако интуицията ви подсказва, че е прекалено хубав, за да е сам. 
 
 Запознавайки се с него, внимателно огледайте ръцете му. Ако на десния, безименен пръст забележите разлика в тена - да знаете, че си играете с огъня. 
 Бъдете наблюдателна, когато извади портфейла си - има голяма вероятност там да видите снимка на жена му и децата. 
 А ако случайно вече сте в колата му - разгледайте за типично женски принадлежности - ластик за коса, шнола .. резервен чифт бикини. 
 
7. Ще я напусна заради теб
Да, разбира се, че ще я напусне, за да може ти да се превърнеш в нея, след известен период от време. Как ли пък не. Единици са мъжете, които се наслаждават на паралелна връзка с друга жена и заради нея напускат съпругите си. Замислете се - той не печели нищо, ако го направи. Напротив, само може да си създаде сложна ситуация. С репликата "Ще я напусна заради теб" най-често просто печели време. Не му вярвайте. 
 
8. Никога не бих ти изневерил
Разбира се. Ако беше склонен да го направи, със сигурност щеше да си каже. Той е добра душа и не иска да ви подведе. Водете се от правилото "Никога не казвай никога" и не се доверявайте напълно, за да не останете накрая насаме с пакетче носни кърпички и голям кутия сладолед. 
 
9. Никога повече няма да те ударя
Тук трябва да бъдем сериозни. Ако един мъж удари веднъж, в 99% от случаите това се повтаря. Не чакайте да се разделите с няколко зъба, преди да поставите картите на масата и да решите какво ще бъде бъдещето на връзката си. 
 
10. Обещавам да се променя
През годините човек изгражда характера, навиците, принципите и вижданията си за живота. Колко години, според вас, биха му били нужни, за да ги промени? Промяната е труден процес и се изисква много воля, мотивация и желание, за да се случи. Той има ли ги? Или това е поредното замазване на очите?