Как съдите за даден човек? Как определяте неговото ниво и стойност като човек? Как решавате, че някой заслужа вашето сърце? Според ръста? Обувките? Гласа?

Като жена, мога да ви споделя, че няма едно единствено качество, по което можем да разпознаем правилния мъж, онзи с главно "М". Защото той може да изглежда по един начин, а след това да покаже и докаже, че е съвсем различен.  

Повечето пъти, ние, жените, сме подвластни на какви ли не улики и знаци, чрез които да разконспирираме какъв човек е той. Примери за това са често срещаните становища от типа на "Ако той не разполага с поне една сестра, определено не знае какво означава да бъде зачитана една жена..." или "Ако той е в областта на финансите, няма да знае как да се обвърже". Вглеждайки се в най-малките детайли и взимайки под внимание дори малките му навици, ние залагаме на тях на сляпо, което ще предопредели нашите крехки светове по-нататък.

Има ли кола? Братя или сестри? Каква музика слуша? Какво работи? Облича ли се добре? Въпроси, въпроси, въпроси... Има една черта обаче, която винаги ще бъде показателна за даден човек. 

Тази черта е нещо, което не може да се купи, изработи или престори. Това е нещо, което е част от душата, а не само от самоличността. Това е нещо, което няма да ви измами или да ви подведе, давайки ви погрешно впечатление. Това е човекът, който чете. Мъжът, който познава поне няколко класически автора и толкова книги. Мъжът, пропътувал хиляди пътешествия, войни, борби, страдания чрез магията на четенето. Човек с високо чувство на емпатия, състрадание и мъдрост. Мъжът, който ще знае как да ви обича!

Ето и 11-те причини, които правят този мъж по-добрия партньор:

1. Той е добър пътешественик

Многократно завръщал се назад във времето и отправял поглед в бъдещето, той е бил на толкова много "пътувания", срещал се е с толкова различни хора и е опознал страшно много светове. Той живее като бежанец и като принц. Той е виждал жени, които са го учили за любовта и загубата, но и са го научили да види нещата от друга страна.

2. Той никога няма да спре по средата

Четящият мъж не е от този тип хора, които се отказват лесно. Той разбира значението на завършеността като цяло и не се страхува да поема рискове. Той никога не би започнал нещо, ако знае, че няма да успее да го довърши... Затова никога няма да си тръгне, преди наистина нещата да са приключили. 

3. Той знае как точно да използва своя ум

Човек с идеи, неговият ум е изпълнен с безброй такива. Той обитава живота на главните герои, за които чете, и устоява техните борби. Той притежава жажда за живот и именно заради нея е толкова завладяващ.

4. Той познава жените

За разлика от мъжете, които създават своя идеал за жена според това какво виждат на екрана или в интернет, мъжът, който чете, има по-дълбоко разбиране на сложното вътрешно функциониране на една жена. Мъжът, който чете, може да види нещата през нейната призма, през нейната гледна точка и не само да види, но и да изживее заедно с нея собствените й терзания и трудности. 

5. Той има естествено любопитство

Той пита за неща извън неговия свят. За него той е една огромна вселена, от която трябва да вкуси всеки сантиметър. И един живот няма да му стигне! 

6. Той не съди от пръв поглед

Мъжът, който разбира в голяма степен дълбинните слоеве на една книга, разбира по съшия начин и хората. Той не класифицира или съди веднага след първото впечатление. А точно обратното - винаги намира хората с най-много "страници" за най-интригуващите събеседници.

7. Той знае как да чете между редовете

Той не се е превърнал в четец току-така. Той знае какво да търси измежду фалшивите и лъжливи типично женски оправдания от типа на "Добре съм." Той вижда нещата на едно много по-дълбоко ниво и никога няма да бъде един от онези мъже, при които просто "не се получава".

8. Той има гръбнак

Подобно на книгите, които чете, той има силен гръб. Той се държи на ниво и не се разпада емоционално при най-малката сълза. Той има морал и ценности, които никога няма да му позволят да изчезне, без да обели и дума. Докоснал се до житейските несгоди, той много добре знае как се гради характерът на мъжа с принципи. 

9. Той знае класическите начини, с които да завладее всяка една жена 

Подобно на онази книга, която никой не иска да чете, защото е твърде дълга, скучна и остаряла, мъжът, който обича да чете, разбира истинската стойност по класически.  

Той няма да се отвърне от дългите въведения и сложни думи. Защото знае, че нещата, които са най-сложни, винаги притежават най-висока стойност. 

10. Той няма нищо против нещата, които се използват

Точно както прочетената от другиго книга е в пъти по-ценна и добра от новата заради своя характер. Така и никой не преминава през живота сам и всеки човек, който чете, знае, че историята на партньора до него вече е и е част от неговата собствена и е именно това, което го кара да бъде толкова ценен и уникален. 

11. Той знае как да избира

Този тип мъж не е като другите, които се впиват в първото нещо, което им хване окото. Напротив! Четящият мъж на първо място винаги изследва и едва тогава си позволява да изпита някакви чувства. Никога не взима решението си с лека ръка, тъй като винаги предварително се убеждава, че ще започне нова връзка само тогава, когато знае, че наистина го иска. И съответно - слага край единствено тогава, когато няма какво повече да даде от себе си. 

Така че, мили дами, следващия път, когато излезете с момче, преди да разберете дали обича да кара ски или да пие, попитайте дали обича да чете. Защото ако обича да чете, нищо друго няма значение!