Нека разберем какво искаше да ни каже този събирателен образ на Мъжете:

Скъпи жени,

преди всичко, съжаляваме. Съжаляваме, че въпреки това, че изглеждаме като мъже, често се държим като момчета. Вече дори не сме убедени какво значи да си мъж... Докато порастваме научаваме, че за да си щастлив, не трябва да си позволяваме да бъдем самовлюбени и егоцентрични. За никого не е тайна, че се опитваме да изкарваме достатъчно пари, за да имаме най-новия модел телевизор и последните излезли видео игри, мечтания дом. Да, искаме да се виждаме с вас и може би дори да се оженим за вас,

но се страхуваме от това, че ще трябва да фокусираме вниманието си върху някого другиго освен себе си.

Не е ли тъжно, че виждаме това да се обвържем с вас, като потенциална заплаха за щастието ни, отколкото като прекрасна възможност?

Ето какво не разбираме: Истинското щастие идва с това да си истински мъж. Ние мислим и действаме като момчета, които не искат да загубят своите играчки. Ние следваме "модели за подражание", наложени от медиите, които ни учат да получаваме колкото се може по-голямо удовлетворение от живота. Твърдим, че сме вярващи или дори твърди атеисти, но всъщност насладата е Богът, който почитаме, дори и да не го осъзнаваме. За нещастие, ние приемаме жените просто като поредната част от нашия хедонистичен начин на живот. Молим ви, помнете следното: 

Истинският мъж никога няма да ви третира като дразнещо препятствие или сексуална облага.

Истинският мъж разбира, че жените трябва да се почитат и да бъдат обгрижвани с необходимото внимание и почит. Но той също така вижда брака като възможност да бъде истински супер герой – той оставя в миналото старата си идентичност и става нов човек, отдаден на това да служи на жена си и децата си. Въпреки че ще му е трудно в началото, истинският мъж, който се ожени, все някога ще разбере, че не може да премине през тънкия коридор на щастието, ако се опитва да носи със себе си всичките си играчки. Той трябва да възприеме, че има място единствено за него и за жената до него, с която ръка за ръка ще се отдадат на своя брак и семейство си.

Жени, вие можете да ни помогнете да станем истински мъже!

Най-важното е, че искаме да се чувстваме обожавани от вас. Помогнете ни да разберем, че ни обичате точно такива, каквито сме, макар и да знаем, че има неща, които трябва да променим в себе си. Правете това, като ни давате потвърждението, възхвалявайте ни за нещата, които правим добре. Защото това значи повече, отколкото всъщност си признаваме. В замяна, ние ви обещаваме, че ще се стараем да се чувствате достатъчно ценени и обичани от нас. Ще се научим да говорим с вас, за да сте чути и разбрани, а не за да ви казваме как да си решавате проблемите. Ние също ще се опитаме да се научим как да изразяваме чувствата си, без да викаме и да се ядосваме. Защото вярваме, че с подобрена комуникация взаимно ще разберем, че това, което ви прави щастливи, прави щастливи и нас!

Още веднъж се извиняваме.

Ние сме виновни, въпреки че е трудно да намериш добри примери за подражание в последно време. Ние игнорирахме възможността да станем истински мъже и вместо това се държахме все едно сме в гимназията за колкото може по-дълго време. Моля, повярвайте ни и знайте, че ние сме способни на много повече от това. Ако сте объркани заради мъжа в живота си, направете всичко възможно, за да му простите и започнете на чисто. Ако след време стане ясно, че не може да се превърне в истински мъж, напуснете го. Заслужавате по-добро.

Здравословната връзка ще направи всеки замесен в нея щастлив.

Защото само когато сме щастливи, сме способни да изживеем значим и пълноценен живот един до друг. Благодарим ви за разбирането и търпението, докато препускаме през приключението в търсене на собственото си щастие и превръщането ни в истински мъже.

С уважение,
Вашите мъже

Източник: Матю Дела Порта