Още от раждането си на някои хора им е предопределено да бъдат красиви. Добрата генетика осигурява не само перфектни черти на лицето, но и добра структура на тялото и разкошна коса. Е, дългите крака и харизмата на една жена не са дадени само от горе. Те също търпят промени с течение на времето, начина на живот и дори материалното положение. Точно това е причината ние, дамите, да поддържаме това, което ни е дадено. Защото красотата изисква много повече усилия, отколкото предполагаме. Ето и няколко мнения по въпроса:

Наталия, 38 г., мениджър

"За добре поддържаната жена говорят най-вече 3 основни неща - кожата, косата и ноктите. Всичко останало е второстепенно. Ако една дама притежава наистина чиста и съвършено поддържана кожа, то тя би могла да си позволи да нанася минимално количество грим, защото няма да има какво да крие. Големите инвестиции, по мое мнение, не трябва да бъдат в декоративната козметиката, а в средствата за превенция и грижа, особено с напредването на възрастта. Ако искате да изглеждате добре, то не трябва да пренебрегвате почистването, тонизирането, освежаването и подхранването на кожата си ежедневно. 

Нежните дамски ръце също изискват грижи. Маникюрът е неизменна част от тях и винаги трябва да бъде перфектен - задължителен лак или поне основа, а също и добра форма на нокътната плочка. Хидратацията и ексфолиацията са също от съществено значение. Забравете за изкуствената и прекалено дълга ноктопластика - тя отвращава мъжете! Заложете на френския и нежен маникюр.  

Една дама, която има самочувствие, никога не бива да пренебрегва състоянието на косата си. Без значение дали отива в офиса, на театър или бизнес вечеря - косата ВИНАГИ трябва да бъде чиста. Забравете за тоновете стилизиращи продукти, спластената и израза "Ще си позволя и днес да я вдигна и никой няма да забележи, че е мръсна"! Направете консултация със специалист, вземете подходящите шампоан, балсам и маска и не забравяйте да я подхранвате с натурални масла и да подрязвате връхчетата поне през месец. И после нищо чудно, че французите казват, че за жената говори косата й."

Сергей, 23 г., студент

"Аз определено предпочитам добре поддържаната пред кукленски красивата жена. Все пак не мога да бъда сигурен, ако се събудя до нея на сутринта, дали ще открия същото това момиче, с което съм си легнал вечерта. Обръщам изключително голямо внимание на чистата, дълга, лъскава и копринено меко коса - тази, която ме приканва да я докосна. Жената, за която несъмнено бих извъртял главата си назад, винаги трябва да бъде облечена стилно - момичета, носете както рокли, поли и токчета, така и маратонки, клинчета и дънки. Няма нищо по-съблазнително от жената-хамелеон. Все пак не може да отидете на пикник и да обуете най-елегантните си и високи обувки, нали? Моля ви, никога не носете от онова старо и избледняло бельо, застоялите чорапогащи и немарливите и раздърпани дрехи. Чистоплътността е едно от основните неща, които забелязваме още в самото начало. Заложете на лек парфюм, все пак той не е средство да ни задушите и убиете! "

Елена, 27 г., счетоводител

"Добре поддържаната жена е тази, която не се грижи за себе си само когато ще ходи на почивка и ще използва защитни мазила и лосиони. Тя е тази, която използва ежедневен хидратиращ крем, вечер си почиства грима и не използва тонове декоративна козметика, която да я направи "красива". За мен е ужасно и отвратително да чуя нещо от типа на "Зимата няма смисъл да си правя епилация и педикюр, та нали нося дълги дрехи". Момичета, никога не знаете кога, къде и кой ще види точно това, което се опитвате да прикриете под слоевете дрехи! Добре поддържаната дама винаги е с чиста коса, добре оформен маникюр, чиста кожа, лек грим в ежедневието, почистени вежди, епилирани ръце и крака. Друг важен момент - това са здравите и бели зъби. Самата аз дадох големи жертви - и естетически, и финансови, защото повече от година ходех по мъките. Но всичко си заслужаваше! Красивата и здрава усмивка, привлича мъжете като магнит - запомнете това!"


Андрю, 33 г., програмист

"Аз лично не харесвам привидно красивите дами. Да, някои предпочитат т. нар. кукли с перфектен и дълъг маникюр, силен грим и прическа. Но приятели, това са изкуствени жени, от които сутрин ще се изплашите! За мен красотата е понятие, идентично със здраве и чистота, добре оформена коса, къс и нефрапиращ маникюр, бели и здрави зъби, без следа от никотин. А какво по хубаво, ако тренира и й пука за това как изглежда по бельо, а не залага единствено на тоновете грим и луксозните дрехи. За съжаление, в последно време наблюдавам доста пълни жени, на които сякаш не им прави впечатление, че изглеждат като героини от някой комичен сериал. Момичета, моля ви, преди да изискате от нас да ви обичаме, заобичайте себе си и направете така, че сами да паднем в краката ви, а не жалко да ни умолявате да бъдем ваши!"

Ангелина, 24 г., учител

"Добре поддържаната жена се забелязва отдалеч! Каква е нейната тайна? Лично според мен тя се крие във вниманието към собствения й външен вид. Но, признавам си, не харесвам и никога няма да се обърна след жена, която е бледа като платно и без капка живец, изписан на лицето й. Не, не казвам, че трябва да се прекалява с грима, но ежедневните ви овлажнители или там както ги наричате, фон дьо тенът, коректорът, леката пудра, ръжът, спиралата и малкото количество гланц или леко червило... Нямате идея какви чудеса правят с нас. Те ви правят още по-женствени и допринасят за това да подчертаете естествената си красота. Съгласете се с мен, че ако поставите тези две жени една до друга, няма да има място за съмнение коя ще изберете да поканите на кафе."  

Анатолий, 39 г., бизнесмен

"Мисля си, че жената е просто длъжна да бъде добре поддържана, в противен случай тя един вид престава да бъде жена и се превръща в стока "с изтекъл срок на годност". В нещо, което е някъде на "средния рафт" в магазина... Разбира се, не приветствам натруфения и тежък грим. Но стане ли дума за лек, без ефекта на маска, подходящ стайлинг, поддържан маникюр... Ето това би могло да бъде моето момиче! Що се отнася до депилацията - няма две мнения. Няма нищо по-отблъскващо от една жена с космати крака или мишници!"

Елена, на 41 г., лекар

"По мое мнение, за добре поддържаната жена говори всичко, на първо място главата и лицето. Сами забележете колко много жени около вас са с рошава коса, приличаща на слама и с ужасно гримирано лице... Нима това е идеалът днес?! Аз не мисля така. За мен жената с главно "Ж" трябва да бъде чиста, спретната, с добре оформена коса и грим, съответстващ на случая и мястото, където отива. От изключително значение е здравия и добър вид на кожата, правите зъби, плътните, но оформени вежди, които са "рамката" на всяко едно лице. Мразя онези тънки и нарисувани "гъсенички"... Отвратителни са! В лицето най-важното е хубавата кожа, независимо дали със или без грим. Не на последно място, добре поддържаната жена ухае приятно, не задължително на скъп парфюм, но не и на цигари или мръсотия." 

Юрий, 31 години, спедитор

"Оценявам използването на козметика, но тя трябва да бъде в умерени количества. Красива е жената, която е със свеж тен, такъв, който не е придобит в следствие на 100-те минути в солариума и изглежда меко казано отвратително. Ненавиждам изобилстващата козметика, нанесена върху лицето, фон дьо тен като маска, руж като мазилка и ефектът на изцапаната като с лютеница уста - поразително, неестествено и отблъскващо!"

Наталия, 34 г., дизайнер

"Не вярвам толкова в силата на козметиката, колкото в спретнатия външен вид, здравословната храна, упражненията, разходките на чист въздух. Една жена трябва да знае как да се откъсне от колелото "деца - работа - домашни задължения" и да отделя време за себе си. Съпровождащият я екип също е от значение - козметик, фризьор и зъболекар."

А вие, мили дами, на какво мнение сте - красива или добре поддържана жена? Ние избираме добре поддържаната красива дама! Такава, каквато убедени сме, сте именно вие, нашите читателки!