Мъжът Дева е доста взискателен по отношение на любовта, така че поздравления, че Ви е дал шанс! Той внимателно преценява когато избира половинка. Неговият идеал за жена е Одри Хепбърн – претенциозна, координирана и добре изглеждаща.

Нещо изключително важно за него е интелектът на дамите, тъй като този зодиакален знак се управлява от Меркурий. Подобно на Близнаците, мъжът Дева държи на добрата комуникация във връзката. За разлика обаче от Близнаците, които също са управлявани от Меркурий, Девите поемат сериозно отговорност независимо дали става въпрос за работата им или за партньора им.

Той може да е доста критичен за всичко, включително и към вас.
От това как се обличате, до това как миете съдовете, той обикновено има мнение. Възможно е да не искате да го чуете... Но от друга страна, той също и ще ви хвали много и ще ви подкрепя в надеждите и мечтите ви.

Той не би парадирал с любовта си, но е отдаден по свой собствен начин. Мъжът Дева полага усилия в любовта и се бори за подобряването на отношенията. Той не е от мъжете, които си тръгват при първия сигнал за проблем. Трудностите и проблемите го мотивират и той успява да намери решение, защото не спира да се опитва да ги преодолее. Все пак в Девата има и лека романтична нотка, която го кара да се жертва за любимия човек.

В леглото Девите могат да са в двете крайности – или прекалено скромни и консервативни, или прекалено диви и експериментиращи. Вероятно той има опаковка кърпички до леглото, за да може да почисти бързо след като свършите. Възможно е да има и белезници и вериги в дома си.

Ще разберете от кой от двата вида Деви е когато влезете в спалнята му. Дори и сексът с него да не ви харесва особено, все пак ще желаете да останете до този мъж, може би защото той обича да мие съдовете. Доста Деви си остават сами и никога не се женят.