Аз съм шумна, упорита и своенравна от момента, в който съм се родила, така че всяко оплакване, че имам "труден характер" не е новина за мен. Въпреки това когато я чуя, тя вече не ме кара да се укротя и да се свия - а просто се убеждавам, че имам нужда от партньор, който е достатъчно силен, за да се справи с всичко това.

Няма да "заживея спокойно". Не се вслушвам в ничия идея, че трябва да се "държа подобаващо за годините си" или "да бъда дама". И със сигурност нямам намерение да спра!

Единственият партньор, с който бих останала завинаги, е такъв, който може да удържи на темпото ми. Не ме разбирайте погрешно - той не трябва да мисли като мен или да се съгласява с мен през цялото време. Имам нужда от човек, който е независим и свободомислещ.

Бих приветствала съпруг, който не е съгласен с мен за някои неща, защото се възхищавам на хората, които могат да си съставят собствено мнение и да държат на него. Защо за Бога да очаквам съпругът ми да уважава силата ми, ако не мога да направя същото в замяна?

Той трябва да определи собствената си скорост, да живее според собствените си правила и да върви напред в свой ритъм. Желая партньор с автономия и свои собствени цели. Не бих искала да забавям напредъка на някой само за да го подчиня на собствения ми дневен ред, защото не разполагам с времето, енергията или желанието да губя усилия в това да променям някой, за да отговаря на желанията ми. Естествено, очаквам същото отношение в замяна.

Не ми трябва някой, който да ме ограничава, защото го е страх, че блестя твърде ярко. Не заслужавам някой, който се опитва да обуздае страстите ми, защото не се вписвам в нечие определение за това какво е "истинска дама" или "уважавана съпруга". Не се нуждая от някой, който да ми създава още едно препятствие или да бъде още един глас на съмнение, защото се чувства застрашен от мен.

Бих се оженила само за човек, който е достатъчно сигурен в себе си, за да ми позволи да вървя по своя път, без да се чувствам сякаш той трябва да ме контролира. Бих се оженила за някой, който вярва в личната автономия и вярва, че мога да се справя дори и в най-трудните си моменти.

Не казвам, че никога няма да се нуждая от помощ - всички се нуждаем в даден момент. Но мъжът, за когото ще се омъжа, ще бъде в състояние да ми даде рамо, на което да се опра, без да изисква да командва живота ми или да решава какво е най-добре за мен.

Ще се омъжа за някого, който не ме притиска или потиска, а просто иска да ме държи за ръка и да се усмихва, докато аз съм истинското си Аз. Няма много кандидати, които да отговарят на описанието, но няма лошо - трябва ми само един.