Влюбеният Рак ще измине всяка пътека към любовта, с изключение на тази, по която се стига най-лесно. Колкото по-заобиколен е пътя, толкова по-добре за него, особено ако не е сигурен за чувствата на дамата, с която е започнал да излиза.

На много ранен етап от връзката, той вече ще си представя как се вписвате в семейството му и дали родителите му ще ви одобрят. За някои мъже това е без значение, но за мъжът Рак семейството е най-важното нещо в живота.

Той мисли за брак и деца още в самото начало на връзката. Когато забележите, че се заглежда по витрините на сватбените магазини, време е за паника(особено ако сте дама Близнаци или Водолей и държите на свободата си).Но ако дългите разговори в домашна обстановка ви карат да се чувствате добре, мъжът Рак е точно за вас. Той е страхотен съпруг и баща. Винаги оценява времето, прекарано със семейството. Мъжът Рак просперира именно чрез комфорта, който му дава семейния живот.

Той обича да готви за семейството си и като цяло да се грижи за него. Той е страхотен с децата си, но понякога ги защитава прекалено много.